Wpis z mikrobloga

@Fan_Morawieckiego to, że wymagana jest działalność gospodarcza z odpowiednimi spełnionymi wymaganiami, nie oznacza że państwo jest socjalistyczne. Sprzedawać paróweczki bez zbędnych pytań można w krajach afrykańskich albo gruzińskich wioskach, a jakoś nikt nie podaje ich jako przykład spełnienia korwinistycznego snu xD
  • Odpowiedz
@Sabarolus: Naucz się pisać po polsku, bo ni kij nie rozumiem co chcesz przekazać. Wyłożyłem sporo faktów. Nawet wypowiedź premiera Dani. Druga sprawa że nie użyłem tagu USA ani Wybory.

Cóż mogę napisać. Bardzo cieszy mnie to że wygrał Biden.

Nie dziwię się, że nie rozumiesz tego co napisałem. Nie każdy musi rozumieć. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@DunningKruger: A od kiedy czy państwo jest kapitalistyczne decyduje próg podatkowy ? Na to się składa szereg czynnikow. W Polsce masz klin podatkowy od UOP na poziomie 43% dla średniej krajowej na dzień dobry chociaż pierwszy próg to 17% i najgorsze prawo podatkowe w Europie i większy udział państwa w gospodarce niż w Szwecji. Zadajesz durne pytania.
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@pigularz: Wiesz jaki jest dzięki tym progom socjal w Danii? Mam tam ciocię i jej całe rodzeństwo od urodzenia. Polska i jej 500+ to mikroskala. To co to innego jak nie socjalizm?

Btw te 50% to sam dochodowy. W PL masz ile? 18%?
  • Odpowiedz
@DunningKruger: Czołowi politycy nazywają to państwem opiekuńczym , musisz do nich napisać że się mylą. Inaczej Ci nie mogę pomóc. Mogę jeszcze znaleźć numer do ambasady Dani może dadzą numer do premiera.
  • Odpowiedz