Wpis z mikrobloga

Co byście wybrali chcąc "mały" telefon? Proszę uzasadnić :D

• Iphone 12 mini 69.7% (85)
  • Iphone 11 pro 24.6% (30)
  • Iphone SE 2020 5.7% (7)

Oddanych głosów: 122

• 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Ljubo93: jak bierzesz pod uwagę 11pro, to czemu nie regularną 12? 6mm różnicy jest między tymi modelami.
A tak to pytanie, czy wolisz TouchID czy RyjID, czy mieszkasz w mieście gdzie jest 5g albo będziesz trzymał ten telefon na tyle długo, żeby się to rozpowszechniło, czyli jakieś 2/3 latka najmniej. Z mini poczekaj na jakieś testy baterii
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Nie_znany: obecnie siedzę na Mi9, więc jestem przyzwyczajony do odblokowania twarzą, ale po doświadczeniu z IPhone SE 1 gen, wiem że touchID jest zajebiste. Mieszkam na wsi, więc 5G bym nie używał. Wymienił bym go za 3 lata gdzieś.
  • Odpowiedz
@Ljubo93: w sensie w SE? No są potężne w porównaniu do reszty, ale z założenia SE był budżetowy smartfonem z dobrą wydajnością na rzecz wyglądu. To w takim razie poczekaj do jakichś konkretniejszych testów miniacza, żeby zobaczyć czy wytrzymuje logicznie na baterii, a jak się okaże że padaka, to bierz 11 pro, bo 12 bez 5g nie ma wielkich zmian poza konstrukcją, prockiem i ceramic shieldem.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Nie_znany: dzięki za treściwą odpowiedź ( )
mocno zastanawiałem się nad SE 2020, ale tych ramek nie mogę zdzierżyć ;)
  • Odpowiedz
@Ljubo93: dopóki dla kogoś telefon nie jest tylko do dzwonienia, nie jest na napiętym budżecie czy po prostu woli TouchID to nie ma wielkich przyczyn, żeby brać SE, bo teraz nie jest nawet najmniejszym modelem
  • Odpowiedz
@Ljubo93: TouchID nie jest takie zajebiste jak ci się wydaję. Użytkuje iPhona 8 i często TouchID po prostu zawodzi. Nie pocą mi się ręce, a mimo to często nie rozpoznaje odcisku i muszę przecierać albo wpisywać PassCode.

Dużo bardziej wolałbym FaceID, bo to zawsze działa.
  • Odpowiedz