Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 630
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 34
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@jaroty Szkoda że nie dał mu owego "klapsa" gdy rządził, stawiając np Kaczyńskiego i Ziobrę przed Trybunałem Stanu. Nierozliczenie PiSu to największe zaniedbanie rządów Tuska i rządów Platformy. Mieli na to 8 lat i w tym czasie nawet nie potrafili dopilnować by Kamiński dostał prawomocny wyrok.
  • Odpowiedz
i czy PO byłaby w stanie osiągnąć taką większość w tych przypadkach.

@proceduralne: Ale p--------o. Brakło słownie PIĘCIU głosów, a nieobecnych było kilkunastu posłów rządowej koalicji, gdy prawie cała opozycja poza pis głosowała za trybunałem dla Ziobry.

Z tymi karami, to też niedoczytaliście, bo zakaz pełnienia funkcji publicznych na 10 lat i ew. złożenie z zajmowanych urzędów dotyczy tylko czynów, które nie są przestępstwami, a w postępowaniu mogą być ustalone czyny, które
MinisterPrawdy - > i czy PO byłaby w stanie osiągnąć taką większość w tych przypadkac...

źródło: comment_1604652176LYUtQm89vsnH8dBjaqauxP.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@Trzesidzida: i dlatego, że nie postawili ich przed trybunałem to większość Polaków wybrała PiS? To, że rządzi nami tak mierna partia to wina ludzi, którzy łyknęli 500 plus jak młode pelikany.
  • Odpowiedz
i dlatego, że nie postawili ich przed trybunałem to większość Polaków wybrała PiS? To, że rządzi nami tak mierna partia to wina ludzi, którzy łyknęli 500 plus jak młode pelikany.

@Grandek: No wiesz, gdyby ich rozliczyli i całość zakończyłaby się zakazami pełnienia funkcji publicznych, to taki Ziobro by nie mógł "reformować" sądów i robić z prokuratory swoich psów gończych, a taki Kamiński by nie mógł zamieniać policji w policję polityczną
  • Odpowiedz
Szkoda że nie dał mu owego "klapsa" gdy rządził, stawiając np Kaczyńskiego i Ziobrę przed Trybunałem Stanu. Nierozliczenie PiSu to największe zaniedbanie rządów Tuska i rządów Platformy.

@Trzesidzida: Nikt nikogo nigdy nie postawi przed Trybunałem. To niebezpieczny precedens i żadna się na to nie zdecyduje.
  • Odpowiedz
@Kazach_z_Almaty: Imo PiS dzięki 500 plus zdobył przede wszystkim drugą kadencję, a wcześniej Platforma swoim partactwem, nieogarnięciem i zaniedbaniami ewidentnie utorowała im drogę do wygranej w 2015 roku. Chociaż na obronę Platformy przyznać trzeba, że pewnie nie spodziewali się że Kaczyński zdobędzie samodzielną większość. Tego nikt nie przypuszczał, bo to wysoce nieprawdopodobny scenariusz w naszej ordynacji napisanej ewidentnie z założeniem by maksymalnie utrudnić zdobycie samodzielnej większości i zmuszać wszystkich do
  • Odpowiedz