Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@daniel1173: bez silikonu z tego co pamiętam były bardzo drogie albo w ogóle takiego nie znalazłem w Polsce, w tamtym roku kupowałem, nie pamiętam już

W moim przypadku działa perfekcyjnie jakbyś palcami wciskał drewniane klocki w miód (na tym mi zależało). Złota zasada to nie nawciskać smaru ile wlezie, a tylko nałożyć cienką warstewkę na powierzchniach bocznych i tak samo na końcach sprężyn, użyj jak najmniejszego pędzelka. Ja zrobiłem tak
laquilat - @daniel1173: bez silikonu z tego co pamiętam były bardzo drogie albo w ogó...
  • Odpowiedz
@laquilat: mam wlutowane switche i nie chce mi się ich wylutowywać, więc i tak za dużo tego smaru do nich nie wcisnę, a z tymi drewnianymi klockami w miodzie to lepiej się tego wytłumaczyć nie dało, dzięki wielkie za pomoc.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@daniel1173: mam na innej płytce wlutowane switche i bez wylutowania ich nie da się nasmarować bo nie da się ich rozebrać. Bez tego nie dojdziesz do środka ze smarem, nie ma takiej opcji. Na yt widziałem kiedyś patent ze strzykawkami ale jest mniej dokładny, a uwierz mi nie chcesz żeby któryś klawisz głośniej się zachowywał niż inne, to strasznie irytujące. Tylko, ze do tej strzykawki potrzebowałbyś jak zauważyłeś rzadszego smaru,
  • Odpowiedz