Wpis z mikrobloga

Mirki utrzymuje sie ktoś z inwestowania na giełdzie tylko? bo w sumie zastanawiam nie czy nie rzucić pracy której jeszcze nie zacząłem i skupić sie na tym, bo w sumie od 2 lat i tak przez wiekszosc czasu sie z tego utrzymuje. Jedynie zastanawiam sie czy np spędzacie te 30 godzin w tygodniu na szukaniu informacji czy po prostu wrzucacie kasę w index? #inwestowanie #gielda
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Secretariat: Tylko dochodzi ten stres, że trzeba zarobić na opłaty, życie itd. Może jeszcze mi na to sytuacja nie pozwala, ale chyba bym nie zrezygnował z pracy. Praca ma tą zaletę, że wiesz że wszystko opłacisz, to daje komfort psychiczny na giełdzie. No i mój trading wygląda tak, że na weekendzie robię analizy ustawiam alarmy cenowe i czekam nie siedzę przed laptopem za długo może łącznie 2-3h dziennie. A i
  • Odpowiedz
@arkadi2020: uff forex jest ryzykowny, przynajmniej dla mnie bo zbyt wiele czynników wpływa. Właśnie boje nie o ten stres choc w sumie moja praca po studiach to i tak IB wiec dużej różnicy w stresie nie ma. Jedynie mysle żeby zrobić masters w QF i zając sie tym na serio z drugiej strony w sytuacjach takich jak teraz, Brexit/Covid/wybory US wchodzisz z małym kapitalem do tego shortujesz pozycje i inwestujesz
  • Odpowiedz
@Secretariat: Forex nie taki zły jak o nim mówią. To jest tak, bez pracy ciągle się przegląda wykres, dane, informacje pozycje i mamy błędne koło i po dłuższym okresie skuteczność spada. Nie wiem jak u Ciebie, ale ja mógłbym przeglądać wykresy cały dzień. Już się złapałem na tym, że im dłużej spędzam czasu przed nimi tym skuteczność mniejsza. Trzeba podejść do pracy jako odskoczni. Jak to mówią kiedy gra przynosi
  • Odpowiedz
@arkadi2020: ja sie złapałem ze w tym tygodniu przeglądałem sprawozdania finansowe firmy z 3 lat temu, z sektoru gazowego, to nawet nie jest sektor w który inwestuje(°° . Ogólnie to staram nie mieć max 30 firm na watchlist bo więcej cieżko ogarnąć, a tak to zazwyczaj mam akcje przez dłuższy okres i sprawdzam przed kwartalnymi sprawozdniami. No chyba ze to
  • Odpowiedz