Wpis z mikrobloga

Mam pytanie do wszystkich negujących istnienie korony albo prawdziwość testów i statystyk. Te wszystkie osoby, które „niby” zapchały służbę zdrowia to ściemniają i udają niewydolność oddechową tylko po to żeby ich uśpić i podłączyć pod respirator? Wiele osób wszędzie się rozpisuje o koronaściemie i fałszywie pozytywnych testach ale co się dzieje w takim razie z tymi ciężko chorymi? To jednak zwykła grypa czy co xD

#koronawirus #teoriespiskowe
  • 11
@maad: a ty wiesz ze w tamtym roku moja babcia umarła wlaśnie na niewydolność płuc. ale wtedy w kraju nie było 2 tysięcy respiratorów, więc po prostu umarła w łóżku. Nikt nie prowadził takich danych nawet jak teraz a po drugie nikt nie podłączał pod respiratory 85 latków... można nawet rzecz że dzięki temu uratujemy więcej osób niz w tamtym roku. zyjecie po prostu w bance informacyjnej.
@maad: co ty człowieku gadasz...kto neguje wirusa? tylko ci mówie ze zwiekszyli infrastrukture którą mogą leczyć tą niewydolność płuc. skończą sie respiratory będzie jak w tamtym roku po prostu umrą jak moja bacia. Czego nie rorzumiesz w tym co napisałem?
@maad: istnieje wirus ale nie jest aż tak ultra groźny, większość osób przechodzi go lekko. Problemem jest wysoka zaraźliwość (bo jest nowy) przez co jednocześnie choruje dużo osób. Wśród osób chorujących jednocześnie część ma powikłania wymagające pomocy i tu rodzi się problem bo i bez wirusa nasza służba zdrowia była na dnie, teraz z wirusem się załamuje i cierpią na tym wszyscy pacjenci. No i faktem jest że wirusowe procedury trochę
bo wydaje ci się ze teraz jest ciężko bo ratują tych ludzi. w tamtym roku nikt by ich nie ratował bo nie byłoby czym. rozumiesz?

@wiem_wszystko: No i? W takim razie teraz jest czym i próbują ratować wszystkich ale brakuje rąk do pracy co powoduje zapchanie służby zdrowia. Więc teraz jest ciężko i gdzie tu bańka informacyjna

@thewickerman88: My to wiemy i rozumiemy ale to nie wyjaśnia argumentacji tysięcy antycovidowców
@maad: bańka informacyjna bo co się stanie jak zajmiemy wszystkie respiratory? Nic wrócimy do stanu w 2019. w 2019 we września telefon na 112 "Babcia się gorzej czuje" słyszeliśmy odpowiedź "Nic nie poradzimy na tą chorobe tutaj w szpitalu"... tyle mam ci do powiedzenia...