Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 52
@Gigamesh: Polska w sensie ludzie w Polsce. Przecież to ludzie tworzą prawo, ludzie decydują o wysokości podatków i na co one idą, ludzie grzeją stołki w NFZ, ludzie siedzą w urzędach i decydują o tym, które drogi i w jakiej kolejności będą remontowane. J----a postsowiecka mentalność bylejakości i odwalania swojej pracy jako tako plus cwaniactwo często przekazane przez starsze pokolenie "radzące" sobie w ten sam sposób w czasach komuny. Nie
  • Odpowiedz
kod@wi3hu: z tymi okularami to całkiem zabawne, jeszcze trzeba dopisać że żeby na NFZ ktoś nam wzrok zbadał to z 3msc trzeba czekać... Tak optymistycznie. Wiem jak będąc młodszym jeździłem na stare pogotowie w takich warunkach 70' badać wzrok i potem Mama się najezdzila żeby te kilkanaście złotych dostać zwrotu... Żenada. :(

Teraz jako dorosły, place co miesiąc na ten k--------k sporą kasę, nie korzystam z lekarzy od kilku dobrych lat,
  • Odpowiedz
@Gigamesh: Musi nastąpić wymiana pokoleniowa. Obecne 30-latki to już inni ludzie. Erazmusy, angielski od dziecka, gry on-line z ludźmi z całego świata... Trochę starsze pokolenie (tak max do 50) tak pół na pół - ci co pracują w korpo chcąc nie chcąc kontaktują się z obcokrajowcami choćby i zawodowo, ale sądzę, że i tak większość ma pojecie co się dzieje na świecie. Powyżej 50 to już loteria... Oczywiście w każdej
  • Odpowiedz
@wi3hu: Co do zasady składki powinny być głównie na medycynę interwencyjną, od tego głównie są i to nadal nie działa sprawnie. Inne bajery lepiej aby były płatne (a pacjent "dostał pieniądz do reki"), w przeciwnym wypadku mamy do czynienia z patologią, kiedy to lekarze świadczący lepsze usługi, lepsze łatanie nie mogą funkcjonować bo jest strukturalny nakaz oszukiwania klienta.
  • Odpowiedz
@wi3hu no ja od dawna mówię, że Polska to jest taki kraj, w którym wszystko się robi na o-------l, byle by odhaczyć, że zrobione i pora na cs'a. Na o-------l to gimbus może zrobić na kolanie zadanie z przyrki, a nie państwo budować.
  • Odpowiedz
nie korzystam z lekarzy od kilku dobrych lat

@ravau: ciesz się, przekichane jak trzeba się gdzieś dostać, a wszędzie dalekie terminy ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz