Aktywne Wpisy
enron +264
45 054 490 726 + 939 887 974= 46 994 398 700
Cóż mogę rzec - kolejna wycieczka wokół Słońca za mną! To już moje ostatnie #urodziny z czwórką na czele, za rok zmieniam kategorię wiekową (ʘ‿ʘ)
Pech, że tego samego dnia jedna małpa ze wschodu świętuje rocznicę swojej wycieczki - ale nie zamierzam się tym przejmować
Cóż mogę rzec - kolejna wycieczka wokół Słońca za mną! To już moje ostatnie #urodziny z czwórką na czele, za rok zmieniam kategorię wiekową (ʘ‿ʘ)
Pech, że tego samego dnia jedna małpa ze wschodu świętuje rocznicę swojej wycieczki - ale nie zamierzam się tym przejmować
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
Czarny_Wilk +123
#kiszak Ponieważ meta zmienia się co chwilę i coraz trudniej nadążyć, przygotowałem mały TLDR timeline'u ostatnich wydarzeń
KISZAK
2019 - Kiszak bije pijanego człowieka i następnie on lub jego znajomi wrzucają w sieć nagranie żeby pochwalić się wyczynem https://streamable.com/2tbpf
2024
KISZAK
2019 - Kiszak bije pijanego człowieka i następnie on lub jego znajomi wrzucają w sieć nagranie żeby pochwalić się wyczynem https://streamable.com/2tbpf
2024

Pamięć GoodRam IRDM, DDR4, 16 GB, 3600MHz, CL17 za 349 zł
ALBO
Pamięć HyperX Fury RGB, DDR4, 16 GB, 3200MHz, CL16 za 309 zł
O co chodzi z różnicą taktowania i liczbie obok CL, bo nie mogę znaleźć jasnej odpowiedzi (w skrócie czy im większa liczba taktowanie tym lepiej dla wydajności czy niekoniecznie), dzięki z góry za odpowiedź
CL to opóźnienia w cyklach zegara wyrażone nie w ms, co za tym idzie cl14 przy 3200mhz to nie jest to samo co cl14przy3400mhz (więcej cykli w ciągu 1 sekundy = krótszy czas pojedynczego cyklu)
z tych irdm jest lepsze. raz, że
Nie rzucam się od razu na cały zestaw, bo ceny skaczą przy jakiekolwiek premierze procesorów czy kart jak szalone, czekam na Black Friday, może Cyber Monday. Aktualnie bawię się na i5 6500, b150 mortar, hyperx fury 2x8 ale z niskim taktowaniem 2133, Gigabyte 1060 6gb windforce. Pozdrawiam
@s3bastian: Ida te kości CJR u mnie 3733Mhz CL16 od strzala z Ryzenem 3600. Pewnie by poszly 3800Mhz. Da sie je kupić raz na jakis czas za 299PLN. Nie wiem jak tam jest z pamieciami na platformie intela, niech ktoś intelowy sie wypowie.