Wpis z mikrobloga

@LucasSpider: polecam leki psychotropowe. Mi nawet pomogły ale teraz jak przestałam je brać po roku znowu wróciło. Do tego sytuacja z zakazem aborcji również pogarsza trochę ten stan i sprawia, że niechcianą ciążę (chociaż nic nie robię żeby w takiej być) najłatwiej by mi było rozwiązać samobójstwem w tym kraju. :D Ludzie też chodzą na psychoterapie, więc polecam spróbować. Tylko trzeba spróbować kilku psychoterapeutów aż jakiś ci podpasuje, bo niektórzy
  • Odpowiedz
@LucasSpider: Też kiedyś tak myślałem, kiedy jeszcze nie miałem dla kogo żyć, teraz boje się śmierci jak ognia.

W każdym razie, jak już jebniesz samobója to przepisz na mnie swój majątek, po co ma iść do państwa czy gdzieś, a ja zawsze docenię gest xD
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
Ja próbowałem wielu różnych rzeczy i wszystko po jakimś czasie już nie potrafi dać mi radości,

@LucasSpider: a próbowałeś iść do terapeuty? Wygląda jak depresja. To tylko zaburzenia hormonalne w twoim mózgu które pewnie idzie wyregulować tabletkami. Może warto by spróbować czy nie zaczniesz odczuwać radości w życiu. 2 każdym razie nic nie tracisz.
  • Odpowiedz
@LucasSpider: Skoro nie masz w życiu większych trudności to znajdź sobie pasję i ją rozwijaj, albo spróbuj zacząć pomagać potrzebującym (potrzebująca może być babcia i dziadek z twojego bloku). Mi dużo dało to, że przestałem myśleć o "dalekiej" przyszłości, raczej żyję z dnia na dzień. Poza tym i tak tego nie przewidzisz a w tym roku sytuacja na świecie oddaje to doskonale.
  • Odpowiedz
czytałeś "Wilka Stepowego"?

@Bover: pamietam, ze byl tam taki ustęp o ludziach, ktorzy sa samobojcami, ale nigdy nie popelnia samobojstwa tylko cale zycie o tym mysla i sie meczą. Coś jak dystymia. Pamietam, ze w liceum czytajac wilka bardzo sie z tym utozsamialem, niestety po 10 latach nic się nie zmieniło ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
Idź do psychoterapeuty, serio. Nie do psychiatry, nie psychologa. Idź po prostu pogadać z kimś mądrym i daj sobie pomoc.
Żaden wstyd, a podniesiesz sobie komfort życia i odzyjesz.
  • Odpowiedz