Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 40
@LucasSpider: stary wyznacz sobie jakieś cele i jedziesz, jak cię czytam to piszesz jakbyś miał z 60 lat i wszystko za tobą gdzie nawet mając 60 lat można jeszcze sporo od życia wyciągnąć
  • Odpowiedz
@DzonySiara: Cele to można sobie wyznaczać jak coś w życiu sprawia Ci większą radość. Ja próbowałem wielu różnych rzeczy i wszystko po jakimś czasie już nie potrafi dać mi radości, a więc zapał z czasem spada.
  • Odpowiedz
@LucasSpider ja. Co prawda ostatni rok jakby lepszy niż kilka poprzednich, ale w kościach czuje, że prędzej czy później coś się s-------i na grubości, a zbierać wszystkiego do kupy od podstaw nie będę miał znów siły, robiłem to już zbyt wiele razy.
Po prostu jestem zmęczony. Bardzo zmęczony.
  • Odpowiedz
@PaniFral: @LadniePieknie: Zmęczony to bardzo dobre słowo. Moje życie w obecnej chwili to może jakieś 20% czasu daje mi jakąś satysfakcję i uczucie szczęścia, a reszta to robienie rzeczy których nie lubię i wywołują u mnie tylko frustrację.
I jeszcze te wspaniałe perspektywy tyrania tyle lat tylko po to aby mieć gdzie mieszkać i co jeść żeby znowu iść tyrać. To jest tak błędne koło, bez rzeczy które
  • Odpowiedz
@LucasSpider: przestań jeździć na recznym i zaangażuj się w długofalowe plany i rozwój nie dające satysfakcji w ciągu pierwszych etapów. Umysł się układa kiedy widzi że musi poczekać na dobre. Albo i nie, jestem tylko jakimś randomem z wypoku ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
A jeszcze patrząc na decyzję naszych wspaniałych polityków to niedługo mogą zacząć karać rodziny samobójców tak jak w Korei. Przecież ochrona życia jest najważniejsza :D
  • Odpowiedz
@Cybher1: a może jednak racjonalnego myślenia? Różne leki już brałem (cały czas biorę), i nawet jak czuję że działają (tj. nie jest mi smutno, nie martwię się o przyszłość, itp.), to leki nie nadadzą sensu życiu, bo go po prostu nie ma. Większości ludzi to nie przeszkadza, ale niektórym tak; i tego nie da się zmienić lekami. Psychoterapią? Nie wiem, mi ~5 lat z różnymi psychoterapeutami nie zmieniło poglądu na
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 109
@LucasSpider: Mam to samo. Najlepsze że nie odpalałem konsoli od 4 miesięcy gdzie zawsze grałem miałem jakieś hobby (gierki). Chodzę do pracy i na siłkę. W weekend nie wiem co robić jak posprzątam ugotuje i zrobię pranie. Spotkania z ludźmi mnie nudza. Ogólnie ludzie są okropni, zdaje mi się że każdy chce mnie oszukać i obgaduje mnie za plecami.
  • Odpowiedz
stary wyznacz sobie jakieś cele i jedziesz

@DzonySiara No przecież sobie wyznaczył xD
I to długoterminowy ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Czy są to osoby które wiedzą, że prędzej czy później walną samobója? Ja mam 27 lat, a po prostu czuję że jest mi to przeznaczone.
  • Odpowiedz