Wpis z mikrobloga

@kamilm119: @AgentGRU: nie polskie ale ludzie ci sami The study examined 2000 Census data on 2.3 million children ages 5 to 15. More than 130,000 were reported to have mental disabilities, physical disabilities, or both.

It found that while 62 percent of children without disabilities live with a married, biological parent in a two-parent home, only 46 percent of disabled children do.

Single mothers care for 17 percent
  • Odpowiedz
@Zgagulec: to nie jest urojony świat, zobacz sobie średni czas pracy mężczyzn w tym kraju. Dla siebie tyle pracują? Alimenty to nie wszystko, oboje o tym wiemy. Jeszcze jest 500+, 300+, masę innych zasiłków dla samotnych matek, ubrania dla dzieci, darmowe posiłki etc.
Mam znajomą, która jest samotną matką, dostaje alimenty i socjal, nie musi pracować xD
  • Odpowiedz
nie dostaje się zwolnienia lekarskiego na okres ciąży jedynie w przypadku chorób towarzyszących ciąży

@Zgagulec: Dostaje się. Znasz jakąś ciężarną, której lekarka odmówiła zwolnienia, bo ja o takim przypadku nie słyszałem. Za to znam zdrowe, które wzięły. I nazwij to sobie dowodami anegdotycznymi (bo nimi w sumie są), ale taka jest rzeczywistość w Polsce. Kobiet w ciąży w pracy jest naprawdę niewiele, na zachodzie to by się popukali w głowę, że
  • Odpowiedz
@Justaman: Dokładnie to samo chciałem napisać. Zamiast n-------ć na rząd to coraz więcej wpisów na mirko "anty facet" odnośnie aborcji. Najlepiej szukać wrogów wszędzie, jeszcze dobrze nie zaszły w ciąże, pewnie jeszcze chłopa nie mają ale już k---a MĘŻCZYZNA jest tu najgorszy, bo odbiera nam wyłączność na cierpienie. Weźcie przyłóżcie sobie rękę do czoła, bo może covid i podwyższoną temperaturę macie. 90% jak nie więcej mężczyzn was wspiera ale c--j
  • Odpowiedz
  • 1
@Andreth takimi wpisami osiągasz przeciwny skutek do zamierzonego. Po co się kłócić o to ? Może poprostu wielu facetów w-----a to że założeniem rodziny w tym p---------m państwie i tak już jest ciężką decyzją a teraz jeszcze bardziej. Każdy myślący chłop wie że dla kobiety jest to większy cios dlatego też tym bardziej go to w-----a bo uderza to w jego partnerkę. Może dlatego też jakoś chcemy brać w tym udział?
  • Odpowiedz
@Andreth: @Zgagulec:

Dlaczego w Polsce, żadne protesty nie mają prawa się udać? Bo ludzie są bardzo podzieleni i na każdym kroku plują na każdego obok jeszcze pogłębiając te podziały.
Na proteście przedsiębiorców, rolników, KOD-u wszędzie te same podziały. Są my i oni bez nawet prób dialogu czy próby zrozumienia.
I tutaj jest to samo.
To jest protest kobiet, powtarzam kobiet. Jak jesteś mężczyzną to nie masz prawa się wypowiadać, bo powtarzam
  • Odpowiedz
@joderme: jak nie chcecie dzieci to się nie ruchajcie, a nie co miesiąc wpadacie na knagę chada, bo tak wam każe cykl miesiączkowy.
Jeśli aborcja ma być na życzenie to na życzenie musi też być aborcja prawna.
Jak suka nie da, to pies nie weźmie. Eot.
  • Odpowiedz
@malinq przeczytaj moje komentarze, nigdzie nie odbieram mężczyznom prawa do współczucia kobietom. Nigdzie nie odbieram im prawa do wspierania kobiet. Jednak pomiędzy tym a twierdzeniem usilnym że 'mężczyźni cierpią jak kobiety' albo 'mężczyźni mają takie samo prawo do decydowania o aborcji jak kobiety' (co jest najzwyczajniej w świecie szkodliwe) jest ogromna przepaść.
Jak idziesz na protest rolników to idziesz wspierać rolników czy krzyczeć że ty też masz źle w tej korporacji
  • Odpowiedz
@Zgagulec: ale ty osiol uparty jestes z zerowa logika. tlumacza Ci ze plodu, dziecka kobiety nie robia sobie same, dziecko jest tak samo kobiety jak mezczyzny. o aborcji mezczyzna tez powinien miec prawo decydowac skoro zobligowany jest z automatu cale zycie na dziecko placic. typowa polska egoistka... takich jak ty nawet mi nie zal
  • Odpowiedz
@joderme: No i jak kobieta nie chce dziecka to go może oddać w oknie życia czy innym domu dziecka. Ojciec takiej możliwości nie ma. Jeśli kobieta ma mieć możliwość aborcji z dowolnego powodu, nie licząc się ze zdaniem ojca, to ojciec, czym bardziej, powinien mieć możliwość aborcji prawnej, takiej samej jaką ma matka dziecka. Bo jeżeli to ma wyglądać tak, że matka dzieciaka nie chce, z dowolnego powodu, więc robi
  • Odpowiedz