Aktywne Wpisy
Duza-fajka +54
Zmarła mi przed chwilą mama, 6 lat temu tata, jak jeszcze byłem nastolatkiem. 22 lata na karku, od dawna się czułem sam na tym świecie, ale teraz to już przesada
WezelGordyjski +41
Z dZiewczyna już od 7 lat skladamy się na wynajmowane mieszkanie pół na pół. Obecnie płacimy 2500 miesieczmie i dziewczyna dokłada sie 1250zl. Nie sądziłem, że tyle będziemy razem i chce się jej oświadczyć i nie wiem jak jej powiedzieć,że to moje mieszkanie na własność.
#aborcja #protest #medycyna #bekazprawakow #bekazniebieskichpaskow
nie mam badań jako takich, próbowałam znaleźć. Może coś w GUS wygrzebiecie, jednak wnioski będą podobne. Większość rodzin samotnie wychowujących dzieci to domy matka + dzieci, ojcowie też, ale duuuzo mniej, to samo się przekłada na rodziny z dziećmi niepełnosprawnymi.
It found that while 62 percent of children without disabilities live with a married, biological parent in a two-parent home, only 46 percent of disabled children do.
Single mothers care for 17 percent
Mam znajomą, która jest samotną matką, dostaje alimenty i socjal, nie musi pracować xD
@Zgagulec: Dostaje się. Znasz jakąś ciężarną, której lekarka odmówiła zwolnienia, bo ja o takim przypadku nie słyszałem. Za to znam zdrowe, które wzięły. I nazwij to sobie dowodami anegdotycznymi (bo nimi w sumie są), ale taka jest rzeczywistość w Polsce. Kobiet w ciąży w pracy jest naprawdę niewiele, na zachodzie to by się popukali w głowę, że
Komentarz usunięty przez autora
Dlaczego w Polsce, żadne protesty nie mają prawa się udać? Bo ludzie są bardzo podzieleni i na każdym kroku plują na każdego obok jeszcze pogłębiając te podziały.
Na proteście przedsiębiorców, rolników, KOD-u wszędzie te same podziały. Są my i oni bez nawet prób dialogu czy próby zrozumienia.
I tutaj jest to samo.
To jest protest kobiet, powtarzam kobiet. Jak jesteś mężczyzną to nie masz prawa się wypowiadać, bo powtarzam
Jeśli aborcja ma być na życzenie to na życzenie musi też być aborcja prawna.
Jak suka nie da, to pies nie weźmie. Eot.
Jak idziesz na protest rolników to idziesz wspierać rolników czy krzyczeć że ty też masz źle w tej korporacji