Wpis z mikrobloga

Z dZiewczyna już od 7 lat skladamy się na wynajmowane mieszkanie pół na pół. Obecnie płacimy 2500 miesieczmie i dziewczyna dokłada sie 1250zl. Nie sądziłem, że tyle będziemy razem i chce się jej oświadczyć i nie wiem jak jej powiedzieć,że to moje mieszkanie na własność.
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Z dZiewczyna już od 7 lat skladamy się na wynajmowane mieszkanie pół na pół. Obecnie płacimy 2500 miesieczmie i dziewczyna dokłada sie 1250zl. Nie sądziłem, że tyle będziemy razem i chce się jej oświadczyć i nie wiem jak jej powiedzieć,że to moje mieszkanie na własność.

@WezelGordyjski: ona ma dalej nadzieje ze w koncu sie wyprowadzicie z tego kurydolka i pojdziecie mieszkac na swoje
  • Odpowiedz
@WezelGordyjski: To proste. Powiedz, że nie chciałeś, żeby czuła się źle mieszkajac w Twoim mieszkaniu. Zależało Ci na jej komforcie aby czuła że razem o nie dbacie i jest wspólne, a nie jest jedynie gościem. A pieniadze które płaciła odkładałeś na Wasze wesele ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@WezelGordyjski: Ja bym się ucieszyła. Chociaż miałabym nadzieję, że przynajmniej część tej kasy odłożyłeś na coś wspólnego (powiedzmy że z ostatnich 2-3 lat kiedy już wiedziałeś, że chcesz z nią być for ever).
  • Odpowiedz
@WezelGordyjski: Jak jej powiesz to babka emocjonalnie eksploduje. nie warto. Jak dalej chcesz z nią być to wymyśl wujka z ameryki albo jakiś nagły przypływ kasy od rodziny i na niby wykup mieszkanie w prezencie.
  • Odpowiedz
@WezelGordyjski: Przed oświadczynami przekaż intercyzę z informacją, że kwadrat jest Twój, nie będziesz musiał wiele wyjaśniać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Chociaż obstawiam że luba może to różnie przyjąć, dałbym jej intercyzę gdzieś poza domem, aby wystrój mieszkania nie ucierpiał nadto ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz