Aktywne Wpisy
Dlaczego tak wielu tutaj zależało, żeby Sigma odpadła?
#mecz
#mecz

powinem juz spać ale mysli przeróżne. Mętlik w glowie na jaki samochod sie zdecydowac. Kazdy z rozwazanych na swoje plusy i minusy
Skopiuj link
Skopiuj link
Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Cześć Coraz częściej w ostatnim czasie trafiam na pytania na różnych forach programistycznych oraz grupach facebook, dotyczących tego, czy można zostać programistą po 30-stce. Co raz więcej osób myśli o przebranżowieniu się i zostaniu programistą. Czy jeżeli jesteśmy już po 30-stce i dopiero podjęliśmy taką decyzję, to czy jest już za późno by zostać programistą? Czy taka decyzją musi zostać podjęta zaraz po szkole średniej? A może nawet wcześniej? Podzieliłem się swoimi przemyśleniami na krótkim artykule, który właśnie pojawił się na blogu ModestProgrammer.pl ➡ Szczegóły: https://www.modestprogrammer.pl/za-stary-na-programowanie-czy-mozna-zostac-programista-po-30-stce
#programowanie #programista15k #csharp #dotnet
źródło: comment_16026003372zskdcHQfIdZaLQnRRkUMq.jpg
Pobierzz doświadczenia jednak wiem, że ludzie, którzy chcą się przebranżowić (w dowolnym wieku) po jakimś czasie zniechęcają się, bo aaaaaaa nikt nie szuka do roboty z projektem kalkulatora i w ogóle płacą 3000 na start, a w internetach pisali że dajo 8k co najmniej... i potem jeszcze człowiek jest sfrustrowany, że zmarnował 3
Wszystko się da, ale trzeba po prostu zapier* i nie ma co mówić - trzeba to lubić. Iść do IT dla samego hajsu nie ma sensu. Znam masę ludzi, którzy poszli na studia informatyczne ze względu na hajs i po 1 umieją dużo mniej niż ja, bo po prostu nie