Wpis z mikrobloga

Za Stary Na Programowanie? Czy Można Zostać Programistą Po 30-stce?

Cześć Coraz częściej w ostatnim czasie trafiam na pytania na różnych forach programistycznych oraz grupach facebook, dotyczących tego, czy można zostać programistą po 30-stce. Co raz więcej osób myśli o przebranżowieniu się i zostaniu programistą. Czy jeżeli jesteśmy już po 30-stce i dopiero podjęliśmy taką decyzję, to czy jest już za późno by zostać programistą? Czy taka decyzją musi zostać podjęta zaraz po szkole średniej? A może nawet wcześniej? Podzieliłem się swoimi przemyśleniami na krótkim artykule, który właśnie pojawił się na blogu ModestProgrammer.pl ➡ Szczegóły: https://www.modestprogrammer.pl/za-stary-na-programowanie-czy-mozna-zostac-programista-po-30-stce

#programowanie #programista15k #csharp #dotnet
kazik- - Za Stary Na Programowanie? Czy Można Zostać Programistą Po 30-stce? 

Cześ...

źródło: comment_16026003372zskdcHQfIdZaLQnRRkUMq.jpg

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kazik-: wszystko można zawsze i w każdym wieku, kwestia tylko chęci, determinacji i gotowości na trochę poświęcenia.

z doświadczenia jednak wiem, że ludzie, którzy chcą się przebranżowić (w dowolnym wieku) po jakimś czasie zniechęcają się, bo aaaaaaa nikt nie szuka do roboty z projektem kalkulatora i w ogóle płacą 3000 na start, a w internetach pisali że dajo 8k co najmniej... i potem jeszcze człowiek jest sfrustrowany, że zmarnował 3
  • Odpowiedz
@seeksoul: Jasne, że tak. Wszystko zależy od podejścia danej osoby. Przebranżowienie wymaga jednak trochę czasu i systematycznej nauki (praktyki). Znam jednak sporo przypadków, którym się to udało :)
  • Odpowiedz
@bartd: no właśnie o to OPowi chodzi żeby kupić jego szkolenie i nie wygląda źle dla zółtodzioba, Dla osób które chcą wejść w takie coś to te szkolenia i bootcampy to jak wynajęcie doradcy na imprezie z bufetem szwedzkim. Bez takiego doradcy też jesteśmy się w stanie najeść, ale płacąc za doradcę na mamy pewność że zjemy wszystko w odpowiedniej kolejności, nie przegapimy najsmaczniejszych dań i nauczymy się jak poprawnie
  • Odpowiedz
@kazik-: Miałem 31 lat jak przeszedłem do IT. W 2.5 roku jestem seniorem z fakturą lepszą niż sławetne 15k :)
Wszystko się da, ale trzeba po prostu zapier* i nie ma co mówić - trzeba to lubić. Iść do IT dla samego hajsu nie ma sensu. Znam masę ludzi, którzy poszli na studia informatyczne ze względu na hajs i po 1 umieją dużo mniej niż ja, bo po prostu nie
  • Odpowiedz