Wpis z mikrobloga

@TS89PL:
Powinno byc "Gdyby wirus roznosil sie tylko na wysokosci od 1m wzwyz", a nie "gdyby rzad...".
Rozumiem, ze to jakas wymyslona przez totalnego idiote analogia do nakazu noszenia masek, wiec rzad nie ma zadnego wplywu na to czy wirus roznosi sie droga kropelkowa, tak samo jak nie mialby wplywu na to na jakiej wysokosci sie roznosi.
  • Odpowiedz
@TS89PL: gdyby był na to badania, i nie byłby to stek bzdur, ja bym tak chodził. I nie jestem w grupie zagrożenia czy coś, po prostu bym nie chciał zarażać innych, ale wiadomo, lepiej myśleć tylko o sobie i atakować te potężne kasjerki za minimalną pracujące
  • Odpowiedz
@TS89PL: Jak patrzę na to co się dzieje w ostatnich miesiącach w tym kraju to nie wiem kto jest tu k---a głupszy: ten rząd który co chwile sam sobie przeczy i błądzi we mgle, czy naród który wszystko k---a kwestionuje, ciągle wietrzy spisek i kłóci się sam ze sobą XD

To wszystko jest tak źle zorganizowane, decyzję są pochopne i robione na o-------l, że mam poważne obawy czy za kilkanaście
  • Odpowiedz
@wiewior_s: Czyli uważasz że tłum ludzi na targowisku lub mijających się każdego dnia w drodze do pracy to minimalna szansa na rozprzestrzenianie wirusa... Gratuluję mieszkania na wsi, ale w mieście to inaczej wygląda.
  • Odpowiedz
@TS89PL: Skromnie przypomnę, że maseczki jako środek ochrony osobistej istnieją od kilkuset lat. A ty porównujesz tę ochronę do jakiś idiotyzmów. Czemu się nie czepisz antybiotyku, że lekarz każe ci go zażywać na chorobę? Istnieje krócej o maseczek. Gdyby głupota potrafiła latać byłbyś mistrzem lotnictwa.
  • Odpowiedz