Wpis z mikrobloga

Ja do tej sytuacji podchodzę tak:

@JohnMaxwell: ja nie jestem antymaseczkowcem który robi takie szopki, jest wymóg to noszę, nie ważne czy to działa czy nie ale prawo to prawo, jeżeli nie ma obowiązku noszenia to ten typ ma zwyczajnie racje, jakbyśmy go nie lubili za wymądrzanie się pliczkiem papierów prawnych, prawo to prawo i koniec dyskusji.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 8
@Karoleer: nieźle xD ktoś się na oglądał amerykańskich filmów, gdzie możliwe jest aby prawnik tuż przed wyrokiem wyciągnął jakiś nowy dowód.
1. Jak nie masz zamiaru ujawniać uzasadnień wyroków to się na nie nie powołuj.
2. To nie Ameryka, tu jesteś zobligowany do przedstawienia swojego stanowiska wraz z materiałem dowodowym już w pierwszym piśmie procesowym. Nie wiem dlaczego więc czekasz na jakieś uprawomocnienia. Druga strona i tak już zna twoje
  • Odpowiedz
@HeadH: różne hobby mają ludzie, jedni jeżdżą na motocyklach, drudzy grają w piłkę, inni robią jeszcze coś innego. A nie którzy mają bardzo specyficzne hobby, żeby p----------c i donosić jak autor nagrania. Tylko że często takie hobby idzie w parze z chorobą psychiczną, co po nagraniu powyżej byłbym skłonny stwierdzić.
  • Odpowiedz
@dziara1429: całokształt wypowiedzi świadczy tylko o braku jakiegokolwiek praktycznego doświadczenia z działaniem sądów + nie zrozumiałeś kilku fragmentów mojego komentarza.

1. nie mam zamiaru ujawniać żadnych danych dot. rozstrzygnięcia, ponieważ nawet mając szczątkowe istnieje możliwość uzyskania uzasadnienia, które jest dość istotne.

2. nie wiem o czym tutaj opowiadasz, ale z pewnością nie masz zielonego pojęcia o prekluzji dowodowej w
  • Odpowiedz
@NaczelnyWoody A wiesz co to jest prawo handlowe? Kasjerka może dostać mandat za nie sprzedanie towaru i jest on legalny w przeciwieństwie do mandatu za maseczkę bo sobie morawiecki na twitterze napisał.
  • Odpowiedz
@nemesis238: Nie kwestionuje tego, ale tak szczerze zadaj sobie pytanie które źródło dla kasjerki jest bardziej legitne - to co kierownik, pracodawca jej powie czy to co jakiś random który nie chce ubrać maseczki powie?
Kasjerka nie jest wykształconym prawnikiem po studiach i się na tym po prostu nie zna i żadne twierdzenie i robienie fikołków że Ignorantia legis non excusat tego nie zmieni bo mamy do czynienia z burdelem
  • Odpowiedz
@Mosimir:

Czekaj czekaj, są prawomocne ale tak nie do końca? Jakie zakończenie całokształtu postępowania?

całokształtu postępowaŃ - liczba mnoga. tak jak wspominałem, toczy się ich obecnie ponad setka, bardzo mała część z nich jest na ten moment zakończona prawomocnym
  • Odpowiedz
Tylko że często takie hobby idzie w parze z chorobą psychiczną, co po nagraniu powyżej byłbym skłonny stwierdzić.

@bary94pl: Jestem prawie pewien, że to przejaw choroby psychicznej. Bardzo często mam styczność z pieniaczami sądowymi i zazwyczaj działają tak samo, najpierw masa pism zawiadamiających o popełnieniu przez kogoś przestępstwa, te sprawy są umarzane. Potem zawiadomienia na prokuratorów, że „ukrywają” fakt poprłnieni przestępców, potem na sędziów i zwykle rozbija się to o
  • Odpowiedz
natomiast postępowania prowadzone z moich zawiadomień są w pełni zasadne. jesteś w stanie merytorycznie wykazać, że jest inaczej czy tylko będziesz się tutaj żalić?

@Karoleer: Nie, dziękuję, z pieniaczami sądowymi użeram się w pracy, a nie po niej, zwłaszcza z rzekomymi radcami prawnymi o karnym nie ma sensu rozmawiać. Jeszcze raz pluję na ciebie i pierdzę ogólnie w twoim kierunku za bycie pasożytem sądowym.
  • Odpowiedz