Wpis z mikrobloga

#fotel #pcmasterrace #programowanie #komputery #ikea #pytaniedoeksperta

Ludzie siedzę po 10h dziennie na home office przed kompem i już mam raka każdego kręgu, bo siedzę na czymś co nawet wstyd zdjęcia wstawić, to jest abominacja fotela. Odłożyłam sobie na ten cel spory pieniądz, bo mam do 2k (to dla mnie dużo, proszę się nie śmiać) i chcę mieć porządny fotel, skoro spędzam w nim więcej czasu dziennie niż w łóżku (a materac mam jeszcze droższy. Mam następujące prośby/pytania

1. Niech to nie będzie Markus z Ikea, siedziałam na nim kiedyś w biurze, byl no zwyczajny, wole w tej kwocie cos lepszego
2. Czy gdzieś jest miejsce w Gdańsku gdzie mogę sobie posiedzieć na foterlach biurowych marek prowadzacych glownie sprzedaz internetowa czy gamingowych, bo google maps specjalnie nie pomaga ;_;
3. Czy fotele gamingowe w ogóle mają sens? Siedziałam na takowym u kumpla i jest wygodny, ale co innego 20 min pograć w dooma, a co innego siedzieć 10h. Macie jakieś doświadczenia?
4. Na co zwracac uwage przy zakupie? Serio doradzcie.

Nie wiem czy to wazne ale mam 169cm( ͡° ͜ʖ ͡°) i waze 53 kilo wiec jestem malusia drobnusia.
Dziś normalnie zamiast pracować se muszę ćwiczenia odjaniepawlać :<
  • 12
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@przegralamzycie: też szukałem krzesła ostatnio, ogólnie jestem przeciwko gamingowym rzeczom ale w pracy mam fotel diablo i przedwczoraj przyszedł mi mój do domu xD diablo xray no i jestem zadowolony, jest bardziej miękki niż w pracy ale brakuje mu jednej wajchy od regulacji kąta siedzenia (nie wiem dokładnie jak to się nazywa, nachylenie oparcia można regulować ale jakby siedzenia+oparcia na raz już nie) to moje niedopatrzenie bo nie sprawdzałem ale nie
@Narrorek: @xcinek1337: @Bruno_: @SanFable:
Dziękuję wam przejrzałam cały wykop i zawęziłam wybór do dwóch modeli:

https://www.ergoexpert.pl/fotel-ergohuman-enjoy-r-hrma?pozostale&utm_source=ceneo&utm_medium=referral

https://meblujdom.pl/fotel-biurowy-ergotech-unique-elastyczna-siatka-id11031.html?utm_source=ceneo&utm_medium=cpc&utm_campaign=ceneo#/205-kolorystyka_foteli_i_mebli_wypoczynkowych-czarny/1648-podstawa_fotela-nylonowa

Cena mi nie robi pytanie czy ktoś ma któryś z nich i poleca, bo chce do poniedzialku zamowic, zeby juz na wtorek-srode miec i nie skonczyc na wozku ;_;
@tomixo: jest cudowny, ale notabene plecy mnie caly czas bolą ;_; natomiast zaczęłam ćwiczyć i jest lepiej, bo z tamtym starym krzesłem to był moment gdzie musiałam przerwy robic by na podlodze leżeć. Kupilam sobie jeszcze mate do akupresury (tym razem przycielam koszty i wzięłam jakas z allegro za 49ziko) i przyznaje ze powoli widac poprawe ()
@tomixo: oh i zeby nie bylo ze jakos wybitnie cwiecze, robie 20 min dziennie takich cwiczen typowych na core, ktorych nauczylam sie jak jeszcze silownie były otwarte i chodziłam na zdrowy kręgosłup. Ja mam po prostu bardzo biedne plecki, ale fotel na pewno w tym pomaga, natomiast jest to zdecydowanie fotel do pracy i siedzenia w nim 8h+ jak odwiedzam znajomego z gamingowym fotelem to siedzi sie wygodniej, ale nie ergonomiczniej,