Wpis z mikrobloga

• 1
@lastro moja siostra ma od nowego. Nalatane ponad 169 tysi, praktycznie bezawaryjnie ( raz wymieniła łańcuch) i to z silnikiem 1.2 tsi. Nawet oleju nie dolewa
  • Odpowiedz
@lastro prosty silnik 1.2 i wszystkie naprawy konserwację jak masz troszkę zdolności manualnych robisz sobie sam, części tanie dostaniesz wszystko od ręki.
  • Odpowiedz
A może podasz z jakim silnikiem chcesz kupić? Bo chyba wiesz, że to ma znaczenie w ocenie awaryjności.

@Horaccy: Nie wiem. Nie znam sie zbytnio. Chce zeby był w miare oszczedny, ale też nie jakiś żuk w stylu 1,2, 70km,
  • Odpowiedz
te same bolączki co ze wszystkimi VAGami z tamtych lat. Generalnie to jest Golf tylko trochę inaczej wygląda.

@Niles: Ale jednak leon troche droższy
  • Odpowiedz
@lastro: Skoro się nie znasz, to wejdź sobie na autocentrum.pl i tam masz dziesiątki opinii o każdym silniku Leona II lub wejdź sobie na grupę Leona na fejsbuku.
  • Odpowiedz
@lastro: U mnie w rodzinie jest Seat Altea XL 1,9 TDI BXE (prawie to samo, też na bazie Golfa V, trochę większy) już prawie 10 lat i nie można złego słowa powiedzieć. Mało pali, bezawaryjny, miły dla oka.
  • Odpowiedz