Wpis z mikrobloga

Mirki, powiedzcie jak jest, bo nie wytrzymie. Mam w bloku w elewacji na balkonie prawdopodobnie gniazdo pszczół, przed chwilą zadzwoniłem do spółdzielni, powiedzieli, że się tym zajmą. Niedługo później zadzwoniła do mnie firma zajmująca się dezynsekcją, dezynfekcją i deratyzacją, że zaraz przyjadą. Przyszło dwóch gości, pytają "gdzie te osy?", ja na to "pszczoły, tu na balkonie, zapraszam", wchodzą na balkon, szef patrzy i mówi "no, to osy są", ja mówię żeby się przyjrzał, że przecież to pszczoły a on dalej uparcie przy swoim. Spojrzałem się na niego i pytam "pan mnie ma za idiotę?", na co on "proszę pana ja to robię 23 lata, ja wiem jak wygląda osa" i zaczęli je pryskać jakimś środkiem chemicznym. Zgłupiałem. Z tego co mi wiadomo oprysk pszczół jest prawnie zabroniony, chwyciłem za telefon i wpisałem w Google Grafika "pszczoła osa różnice" i wyświetliło mi się multum obrazków OS i PSZCZÓŁ. Za chwilę skierowali się do wyjścia mówiąc "jutro już powinno ich nie być". Pokazałem mu więc telefon z porównaniem jak wygląda pszczoła i osa i zapytałem "czy w takim razie Internet kłamie?" na co on znowu "proszę pana ja to robię 23 lata, ja wiem jak wygląda pszczoła a jak osa".

No to teraz powiedzcie mi: czy to co mam na balkonie to są pszczoły czy to są osy?! Załączam zdjęcie

#pszczelarstwo #pszczoly #pszczolysazajebiste #osytochuje
Mariuszowicz - Mirki, powiedzcie jak jest, bo nie wytrzymie. Mam w bloku w elewacji n...

źródło: comment_1601901386iwVrj4xZjVojHRFW5N6PGR.jpg

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Baccon: Nie, to nie bait, koleś naprawdę twierdził, że to osy i był w 100% przekonany. Niestety dzwoniłem do związku pszczelarskiego i dowiedziałem się, że przez to, iż pszczoły były głęboko w ociepleniu elewacji to pszczelarz nie miałby jak ich stamtąd wyciągnąć, więc to było słuszne i jednocześnie jedyne skuteczne rozwiązanie :( Natomiast podobno kwestie prawne pojawiają się dopiero, gdy ktoś ma pole i opryska je środkami ochrony roślin przed
  • Odpowiedz