Wpis z mikrobloga

Mirasy. Protip życia: nagrywajcie otwieranie każdej paczki, nawet od #empik ...

TL;DW:
Kupiłem Nintendo #switch w Empiku i dostałem puste pudełko po Switchu...

Miałem sporo pieniędzy na Empiku w bonach - dziwna przypadłość, ale nie narzekałem, bo za darmo to uczciwa cena ( ͡° ͜ʖ ͡°). Co prawda myślałem, że obniżę sobie cenę PS5, ale tyle się słyszy, że na premierę nie będzie nigdzie do kupienia, że stwierdziłem - czas pograć w prawdziwe exclusive'y i wybór padł na Switcha. Przepłacony jak wybory w Polsce, bo musiałem kupić bezpośrednio od Empik.com, ale nie narzekam - większość jest i tak opłacana w tych bonach. Zamówione w piątek do salonu, czekam.

Dzisiaj dostaję SMSa, że jest do odebrania. W myślach już spędzam wieczory na graniu w Tetrisa 99 i Super Mario Bros 35. Wcześniej obdzwoniłem całego jednego znajomego, który ma Switcha, że wpadłbym pożyczyć Zeldę. Odbieram paczkę - karton dostawczy, zajebiście duży, zaklejony taśmą empik. No wszystko gra. Paczka dziwnie lekka, ale w sumie pudełko w którym wysłali mogłoby służyć jako pudełko magazynowe na te Switche i pewnie ze trzy, cztery by tam upchnął. Podjarany jak dziecko na gwiazdkę otwieram paczkę. Wyciągam pudełko ze Switcha, otwieram i pusto jak w polskim budżecie. Zostały opakowania foliowe i instrukcja... Brakuje wszystkiego: konsoli, ładowarki, docka, joyconów...

Telefon na infolinię - proszę odesłać puste pudełko, będziemy rozpatrywać reklamację.

I teraz tak właściwie jestem w dupie. Nie nagrywałem otwierania paczki, bo i po co. A zostałem z pudełkiem za 1650 zł i popsutym humorem w poniedziałek nie wiedząc czy w ogóle dostanę konsolę i ile będzie trwał sam proces reklamacji. Zatem protip ode mnie - bez względu czy kupujecie na olx, allegro czy bezpośrednio na stronie empiku - odpalcie sobie nagrywanie w komórce, bo mogą was wyruchać wszędzie...
Sarpens - Mirasy. Protip życia: nagrywajcie otwieranie każdej paczki, nawet od #empik...

źródło: comment_1601900471cdVrDSkUr1hKJixWueTATj.jpg

Pobierz
  • 57
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Sarpens: Miałem tak z laptopem, przyszło pudło po lapku z płytą z windowsem. Nie wiem jakim cudem, ale okazało się że laptop wypadł kurierowi z pudła. Nie wiem po co to zapakowali i przesłali dalej ... Potem sprzedający chciał opuścić cenę o 1k za porysowaną budowę. Oczywiście podziękowałem - wysłali następny. Co ciekawe, pudło nie nosiło śladów otwierania - więc nie mam pojęcia co się odyebało. Powodzenia w reklamacji!;)
  • Odpowiedz
@DITJU_FTP: Tak jak pisał @vimikel: nie spodziewałem się tego, że empik chce mnie wyruchać. Druga sprawa, że pudło dostawcze jest sporo większe i myślałem, że to efekt skali, foli bąbelkowej itd. Zresztą Switch to mała konsolka, jakieś bardzo ciężkie to to nie jest. Na opakowaniu przewozowym 1,6kg. Paczka faktycznie ważyła niecałe 800g

@caalkiem_nowe03: Właśnie nie - pudełko dostawcze oklejone taśmą empik. Normalnie przecinałem ją nożem, nic
  • Odpowiedz
@sztandar: Dokładnie, czy te wszystkie filmiki z otwierania paczek cokolwiek dają? Przecież to tak naprawdę chyba o niczym nie świadczy i nie może być dowodem? Czy się mylę?
  • Odpowiedz
@sztandar: Psychicznie czułbym się lepiej, że miałbym za sobą jakiś dowód. Co do wagi to trochę mi się ona nie zgadza. Tzn. tak - jest naklejka z boku, że paczka o wadze 1.6kg - to co do mnie wysłali waży 775g. Kolega na szybko zważył mi swojego switcha - dock, joy-cony, ładowarka waży lekko ponad kilogram. Więc paczce powinno być bliżej do 1.8kg niż 1.6kg
Sarpens - @sztandar: Psychicznie czułbym się lepiej, że miałbym za sobą jakiś dowód. ...

źródło: comment_16019018171G23YQRdSVvzzinT3tLX4a.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@Koloses: Odbiór miałem w salonie Empik, bo ten mam 150 metrów od mieszkania, więc łatwiej mi podejść niż czekać na kuriera. Więc wewnętrznym Empiku
  • Odpowiedz
@Sarpens: Możliwe, że efekt bałaganu, sporo elektroniki jest w gablotach, pracownik lamus nie spakował konsoli, a wysłał pudełko. Teraz miej nadzieje, że się doszukają. Spisz z pudełka serial number. Niech szukają tej konsoli. Na bank jeśli jej ktoś nie ukradł leży na wystawce, magazynie. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz