Aktywne Wpisy
President_Hubert +229
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Potrzebuję anonimowej porady od #niebieskiepaski (opinia #rozowepaski też może być pomocna) w temacie #finanse w #zwiazki.
Czy jeżeli mąż jest w stanie zarobić na utrzymanie rodziny na normalnym poziomie i nie ma problemów finansowych, to mimo wszystko ma prawo oczekiwać od żony pracy przynajmniej na pół etatu za najniższą pensję w celu zwiększenia bezpieczeństwa finansowego oraz odłożenia jakichś pieniędzy na
Potrzebuję anonimowej porady od #niebieskiepaski (opinia #rozowepaski też może być pomocna) w temacie #finanse w #zwiazki.
Czy jeżeli mąż jest w stanie zarobić na utrzymanie rodziny na normalnym poziomie i nie ma problemów finansowych, to mimo wszystko ma prawo oczekiwać od żony pracy przynajmniej na pół etatu za najniższą pensję w celu zwiększenia bezpieczeństwa finansowego oraz odłożenia jakichś pieniędzy na
Czy w naszym przypadku żona powinna pójśc do pracy?
- Tak 95.7% (242)
- Nie 4.3% (11)
Bo jestem upasionym knurem, ale od pewnego czasu się kurczę.
No i żeby nie szło za szybko, bo to niezdrowo, a w dodatku skóra by mi została jem wciąż całkiem sporo. Jest to prawie tysiąc kalorii poniżej zapotrzebowania, ale wciąż dużo.
W kuchni w biurze dziś dwoje ludzi robiło sobie podśmiechujki, że nie jem ciasta bo dieta, a na lunch jem za dwóch.
Wyjaśniłem im czym jest deficyt kaloryczny i dlaczego chcę utrzymać stałe tempo odchudzania.
Ich reakcja… „jaaasne, na pewno tak jest”.
Denerwują mnie takie rzeczy.
#logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #dieta #zalesie
@asdasdce2w bo z nimi pracuje na co dzień. I żeby było śmiesznie. Mają oboje wyższe wykształcenie
@nowywinternetach: wiem, mirko to idealny przykład ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Przestaniesz byc ulancem to niczego tutaj nie zmieni
Been there, done that, jedna uwaga:
i tu się @Kowixx mylisz - wtedy wiele zmienia obóz na "wyglądasz jak szkapa,
@InterferonAlfa_STG: gapisz mi się na bebech? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Oczywiście, że będą się czepiać, po prostu niszczy mnie ich opór przed przyjęciem najprostszych faktów
Co to k---a obchodzi co je inna osoba?
@NyanNyan: no właśnie chyba będę wyglądać bardziej jak koksu, bo moj dziadek i pradziadek obaj wyglądali jak potężne dziki. Obaj byli ciężarowcami. Tato zresztą też. Nie jest gruby, a wygląda jakby trochę cisnął na siłowni. Choć jest leniwy i mu się nie chce. Ot taka budowa ciała w rodzinie
@geuze @romek898 : w sumie to niemiecka firma ( ͡° ͜ʖ ͡°) może być wesoło
@wlkp69: w tej chwili nie wiem, ale jak zaczynałem to było 5,1k