Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 944
Ja pamiętam jak w liceum na 1 lekcji przedsiębiorczości taka w---------a baba nam kazała wybrać jakąś fabrykę z gazety i zainwestować no tak po prostu strzelić no i ja wybrałem chyba monnari które było w dołku i jako jedyny dostałem ocenę i to od razu 1 na półrocze xD baba powiedziała że Monnari zaraz zdechnie i gratuluje najgorszego wyboru i wiecie jak się historia skończyła na półrocze miałem 1 na koniec 6 bo byłem na konkursie, skończyłem liceum monnari jakoś do tej pory się trzyma z tego co widzę a baba umarła xd
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

baba powiedziała że Monnari zaraz zdechnie i gratuluje najgorszego wyboru

@a_nic: więc mówisz babo, że potrafisz przewidywać kursy spółek na kilka miesięcy wprzód, a "pracujesz" "ucząc" "przedsiębiorczości"?
  • Odpowiedz
lekcji przedsiębiorczości

@a_nic: Mnie to od jakiegoś czasu bawi bo w liceum miałem za mało asertywności, że przedsiębiorczości uczy nauczyciel zarabiający 2500 na rękę. Przypomniała mi się historia jakiegoś polskiego milionera, który na studiach miał właśnie ten przedmiot i słuchał tylko wykładowcy, który jeździł najlepszym samochodem i miał sukcesy finansowe.
  • Odpowiedz
  • 18
@a_nic: pamiętam jak na "podstawach przedsiębiorczości" miałem trzy oceny niedostateczne ze sprawdzianów, nauczycielka uważała mnie za debila, z głupa poszedłem na szkolny etap konkursu, zdobyłem najwięcej punktów w szkole, w konkursie doszedłem do finału, zająłem trzecie miejsce (xD), żadnej "pały" ze sprawdzianu nie chciałem poprawiać. Nauczycielka musiała wystawić mi 6 na koniec roku i podobno grubo musiała się tłumaczyć na konferencji nauczycieli na temat ocen, bo jak to, gówniarz ma
  • Odpowiedz
  • 3
@JimNH777: Nauczyciel przedsiębiorczości w szkole to chyba najmniej przedsiębiorcza osoba w szkole, jeśli jest naprawdę tak dobry to czemu uczy w szkole, a nie inwestuje i robi cokolwiek innego za co dostanie trochę więcej pieniędzy
  • Odpowiedz
chyba najmniej przedsiębiorcza osoba w szkole

@lenanela: e tam, troche bym się kłócił :) Uczysz geografii czy czegoś poważnego, robisz szybko kurs i bum uczysz od teraz również PP, dodatkowa godzina z każdą klasą, klasówek za bardzo nie trzeba robić, wszyscy mają wywalone, matury z tego nie ma, niczego nie uczysz, a bierzesz za to pieniądze :) Brzmi przedsiębiorczo ;)
  • Odpowiedz