Wpis z mikrobloga

Problem mam testowałem xcloud i sparowałem kontroler z telefonem teraz kontroler miga i nie widzi konsoli

#xboxone #xbox
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@trinty: Podepnij kablem - to opcja najszybsza, jak się sparuje po 3 sekundach to możesz odpiąć.
Wersja dłuższa i problematyczna - naciśnij przycisk parowania na na konsoli i padzie (w tej kolejności), czekaj na efekt.
  • Odpowiedz
@Sanderalek: to zależy ja nie mam 5g komórce i szybszego internetu więc u mnie to był pokaz slajdów nie mógłbym go ocenić ale dla kogoś nieświadomego może być rozczarowaniem ja bym musiał kupić nawa komórkę mieć szybszy internet to koszt ok 600/700zl
  • Odpowiedz
@trinty: @Sanderalek: z tym FPSem to coś źle musiałeś trafić
Ja testowałem parę dni temu na nienowym już Xiaomi Redmi 5 pro (strasznie budżetowy fon na te czasy) i bardzo przyjemnie się grało w Plague - a tale of innocence.
Co prawda na ekraniku 5 calowym różnic nie dostrzeżesz, ale graficznie było bardzo, bardzo dobrze, prawie jak filmik z YT. Kompresja nie była mocno widoczna, chyba raz przez
  • Odpowiedz
@Yaggar:ja testowałem metro redux i tak się składa że na takim samym telefonie tylko internet trochę większy 40mb
nie dało się grać dość mocno ścinało a obraz 360 p
  • Odpowiedz
@trinty: może teraz ludzie siedzo w domu i grajo, dlatego tak blokują xD
Tak czy siak, pod względem wydajności to dla mnie ten sam poziom co GNow, ale jest tyle czynników po drodze, że faktycznie może Tobie to działało gorzej.
Jedyne co mi pozostaje do przetestowania to faktycznie wgrać apkę na sam TV i przez telewizor grać, z pominięciem wszystkich innych urządzeń.
  • Odpowiedz
@Yaggar: miałeś rację działa trochę laguje często pogarsza się obraz ale tragedii tak bardzo nie ma czuje się jak bym oglądał filmik z YT z lagami
  • Odpowiedz
@Yaggar: @trinty: Dołożę jeszcze do tego, że nie mam androida więc zainstalowałem emulator androida na laptopie i odpaliłem xcloud na internecie radiowym. Włączyłem z ciekawości minecraft dungeons, który chodził uważam bardzo przyzwoicie oraz odpaliłem z ciekawości Ark: Survival Evolved i co prawda czułem minimalną latencję ale kurde, dałoby się na to przymknąć oko. Jak wprowadzą to na PC a nie tylko mobilne rozwiązania i wrócę do stałego połączenia
  • Odpowiedz
@Sanderalek: Pozostaje więc czekać :)
Apka na PC była już w wersji testowej dostępna dla deweloperów, aby przetestowali jak ich gry na xCloudzie będą działać, ale gdzieś widziałem plotki o wypuszczeniu pełnoprawnego programu w MS Store w przyszłym roku.
Po zapowiedzi streamingu od Amazonu pewnie troszkę przyspieszą prace, żeby nie oddać rynku.
  • Odpowiedz