Wpis z mikrobloga

Na studiach przeprowadzałem analizę fundamentalną tej spółki. Dino ma już prawie 2 razy więcej sklepów niż Lidl, co roku otwierają też dwa razy więcej sklepów od Biedronki. Rozwój Dino w dużej mierze spowodował, że Biedronka zaczęła otwierać mniejsze sklepy do 400m2, takie jak otwiera Dino. Mają bardzo dobre wskaźniki rentowności. Bardzo dynamiczny rozwój. Potrafią zająć dobre miejsce, wybudować obiekt, pomimo braku zezwolenia na otwarcie sklepu. U mnie na wiosce Dino stało rok
@ntr1987: no i bardzo dobrze, że ma bo w miastach dyskontów jest od #!$%@?. Na swoim byłym osiedlu miałem Lidla, Aldika, Stokrotkę, Netto i Simply w promieniu 1 km (piechotą) od miejsca zamieszkania. Za to na wsi nie było nic prócz bardzo drogich sklepików lokalnych (słabo wyposażonych) więc dymaj 20 km do miasta na zakupy.

Dino w Warszawie czy Krakowie jest potrzebne jak kierunkowskaz w BMW. Za to w tych wszystkich
@jaroty: Dino bije rekordy bo w Biedronce nie chcieli zatrudnić więcej kasjerek i po otwierać więcej kas, zatrudnienie dwóch nowych pracowników i trzymanie ich w pogotowiu było dla nich nie opłacalne i uznali to za marnotrawstwo to teraz będą mieli w końcu spokój bo ich sklepy będą odciążone tylko zobaczymy czy się kasa będzie zgadzała... W polsce A jak jedziesz z centralnej polski do granicy to możesz spotkać Dino co chwile.
@zagubionepinionzki:

Na studiach przeprowadzałem analizę fundamentalną tej spółki. Dino ma już prawie 2 razy więcej sklepów niż Lidl, co roku otwierają też dwa razy więcej sklepów od Biedronki. Rozwój Dino w dużej mierze spowodował, że Biedronka zaczęła otwierać mniejsze sklepy do 400m2, takie jak otwiera Dino. Mają bardzo dobre wskaźniki rentowności. Bardzo dynamiczny rozwój. Potrafią zająć dobre miejsce, wybudować obiekt, pomimo braku zezwolenia na otwarcie sklepu. U mnie na wiosce Dino