Wpis z mikrobloga

@Matias_Moa_Viecki: Tak, bardzo dobry. Studia nawet nie muszą być jakościowe, wystarczy że w----------z do dużego miasta, znajdziesz pracę i wynajmiesz sobie mały-tani pokój i jakoś spróbujesz iść dalej. Jak nie pyknie, zawsze możesz wrócić.

Jeszcze lepszy to emigracja z dobrym językiem, ale tutaj już nie wiem czy coś się nie pozmieniało po covidzie.
  • Odpowiedz
@Matias_Moa_Viecki:

teraz robię rok przerwy aby coś uzbierać sobie.

Srutututu
Po technikum też zrobiłem sobie przerwę rok by uzbierać i zbyt dużo nie uzbierałem bo wszystko poszło na kompa i samochód ( ͡
  • Odpowiedz
@Matias_Moa_Viecki niby dobry, ale roznie moze byc. Na studiach moga byc juz dobrzy znajomi i sztywne grupy. Jak sie nie dopasujesz i szybko nie zlapiesz kogos zaufanego to bedziesz sie meczyl np. Jak beda jakies zadania w grupie i bedzie przypadal ci ktos kto ma w------e i rob sobie sam, a jego tylko wpisz.

Druga sprawa to finanse, jak nie masz to moze byc ciezko, no chyba ze lapiesz sie na
  • Odpowiedz
@Matias_Moa_Viecki: btw twoi starzy mają duże dochody ? jak niskie to obczaj sobie progi na stypendium socjalne, bo u mnie to był nawet akademik za free +1k pln co miesiąc, czyli lajtowe zycie na koszt podatnika przez 5 lat.

ewentualnie możesz złożyć wniosek, ze sam się utrzymujesz i jak nie miałes żadnych dochodów to jak powyżej, nigdy nie słyszałem aby kontrolowali te stypendia socjalne a ludzie biora ile wlezie, robią
  • Odpowiedz