Aktywne Wpisy

gedzior84 +1739
Mircy, chyba udało mi się pokonać nowotwór :)
Dajcie kilka plusów na pokrzepienie, bo właśnie jestem po operce.
Kamień z serca i guz z trzustki...
#nowotwory #zdrowie #zebroplusy
Dajcie kilka plusów na pokrzepienie, bo właśnie jestem po operce.
Kamień z serca i guz z trzustki...
#nowotwory #zdrowie #zebroplusy
źródło: IMG_20250716_203324
Pobierz
Foxing +160
Restauracje w #polska kompletnie p----------o i odkleiło od zarobków przeciętnego człowieka. Pizzerie w szczególności └[⚆ᴥ⚆]┘
#pizza #pysznepl #takaprawda #gastronomia
#pizza #pysznepl #takaprawda #gastronomia
źródło: Screenshot 2025-07-16 at 19-34-06 Pizzeria Maximus Czeladź - Zamów z Dostawą Pyszne.pl
Pobierz

ostateczny cel: wbić na konsolę
[komp2]ze swojej konsolimam taki setup:
[mój komp] ---remotedesktop---> [komp1] ---ssh w lan---> [komp2]i teraz chcę się dostać na
[komp2]ode mnie tylko przez ssh, czyli np:[mój komp] ---ssh---> [???] ---ssh---> [komp2]Ale
[komp2]nie jest wystawiony na świat.W miejsce
[???]mogę wstawić na przykład swojego VPSco mi do głowy przychodzi, to po wbiciu z użyciem remote desktop zestawić połączenie VPN ze swoim VPS i połączyć się
[mój komp] ---ssh---> [VPS] ---ssh przez VPN---> [komp2]Albo może wbić się na konsolę
[komp1]przez jakiegoś konsolowego klienta remote desktop?Nom, a założenie jest jeszcze takie, że jak masz przejście po ssh (nieważne na jakim porcie) to masz wszystko ( ͡° ͜ʖ ͡°
Można sobie otworzyć taką kaskadę tunelów ssh w nieskończoność, nawet z wielokrotnymi powrotami do tych samych maszyn.
Jeżeli chcesz połączyć się ze swojego vps to musi on być w tej samej sieci co kolp2.
Dlatego myślałem o postawieniu servera vpn na moim vps i połączeniu z komp1/2
@ssauczo_pauczo: A co masz? Robisz port forwarding na routerze do ssh na kompie albo uruchamiasz ssh na porcie po którym masz przejście. Najłatwiej chyba na 443 ustawić.
Nie mam dostępu do routera.
@ssauczo_pauczo: jak wiesz jak działają firewalle to możesz dokładnie zrobić coś takiego przez ssh -zestawić sobie połączenie przez zewnętrzny serwer. Usług jest kilka np:
https://404.g-net.pl/2017/11/terminal-pogryzl-czlowieka-teleconsole/
https://404.g-net.pl/2017/12/terminal-pogryzl-czlowieka-tmate/
@Kryspin013: wbiłem na remote desktop, pod screenem odpaliłem teleconsole i wszystko działa, jak należy :tada: