#facebook #hacking #informatyka #it Hmm mam taki problem, od kilku lat dostaje już maile, że ktoś próbuje zresetować moje hasło do: - steama - tibi - lola Bo pewnie, gdzieś mój meil wypłynął. Niestety od miesiąca, zacząłem dostawać maila, z kodem odzyskiwania do fejsbuka, no i tu pojawił się strach bo na fejsie są zawsze jakieś moje dane, rozmowy, zdjęcia prywatne itp. Co prawda w ustawieniach fejsbuka nie zauważyłem, żeby komuś się udało zalogować - mam ustawione logowanie dwu etapowe. Żeby się zalogować muszę nacisnąć TAK na telefonie.
Jeśli kojarzę fakty, do fejsbuka ktoś mi próbuje się zalogować od momentu kiedy byłem u znajomych i zalogowałem im się na kompie - przypuszczam, że tam mieli jakiegoś wirusa - przynajmniej ja tak kojarzę fakty.
Pocztę mam na interi, hasła do poczty i fejsa zmieniłem, ale jest jakaś opcja jakoś ustalić na interii, czy komuś jednak się udało zalogować do mojej poczty ? #interia @Interiapl
@kodecss: a dobra pytanie zupełnie o co innego. To się kontaktuj z Interia, może pomogą (szczerze to wątpię). Najlepiej założyć najgorsze i pozmieniać wszystkie maile i hasła
@Deno: Hmm a w sumie o tym nie pomyślałem, tylko pewnie znając życie w co drugim, ważnym portalu którego używam będą problemy przenieść konto na innego maila.
@kodecss: Jeżeli dostajesz prośbę o potwierdzenie logowania to znaczy, że ktoś złamał Twoje hasło, bo tylko po podaniu poprawnego hasła uruchamiany jest drugi etap. Zmień hasło do Facebooka i wszędzie, gdzie masz takie samo.
Też mialem podobne problemy i dlugo z nimi walczylem. Po kazdej zmianie hasła do poczty i sprawdzeniu logów mialem logowania po smtp z dziwnych adresów. Parę tygodni dochodzeń i okazało się że aplikacja poczty na androida Bluemail miala defaultowo ustawione logowanie bez ssl :O
Hmm mam taki problem, od kilku lat dostaje już maile, że ktoś próbuje zresetować moje hasło do:
- steama
- tibi
- lola
Bo pewnie, gdzieś mój meil wypłynął. Niestety od miesiąca, zacząłem dostawać maila, z kodem odzyskiwania do fejsbuka, no i tu pojawił się strach bo na fejsie są zawsze jakieś moje dane, rozmowy, zdjęcia prywatne itp.
Co prawda w ustawieniach fejsbuka nie zauważyłem, żeby komuś się udało zalogować - mam ustawione logowanie dwu etapowe. Żeby się zalogować muszę nacisnąć TAK na telefonie.
Jeśli kojarzę fakty, do fejsbuka ktoś mi próbuje się zalogować od momentu kiedy byłem u znajomych i zalogowałem im się na kompie - przypuszczam, że tam mieli jakiegoś wirusa - przynajmniej ja tak kojarzę fakty.
Pocztę mam na interi, hasła do poczty i fejsa zmieniłem, ale jest jakaś opcja jakoś ustalić na interii, czy komuś jednak się udało zalogować do mojej poczty ? #interia @Interiapl
Utworzyć parę gmaili pod 2-3 serwisy, jaki to problem?
Najlepiej założyć najgorsze i pozmieniać wszystkie maile i hasła
Pisz do tech support interii moze by ci przysłali logi skąd się ktoś logował/próbował logować na twoją pocztę