Aktywne Wpisy

WielkiNos +416
Psiarska juleczka chwali się, że ma groźnego psa, na którego widok ludzie na ulicy się rozstępują.
Rozstępują się, bo widzą oczami wyobraźni juleczkę, która nie zrobi nic jeśli jej pies się zdecyduje zaatakować, bo fizycznie nie da rady, a jeszcze i ja pies dodatkowo przeciągnie po chodniku za smycz jak się nagle gdzieś wyrwie.
#psiarze #bekaztwitterowychjulek #patologiazmiasta #bekaztwitterowychjulek #dogpill
Rozstępują się, bo widzą oczami wyobraźni juleczkę, która nie zrobi nic jeśli jej pies się zdecyduje zaatakować, bo fizycznie nie da rady, a jeszcze i ja pies dodatkowo przeciągnie po chodniku za smycz jak się nagle gdzieś wyrwie.
#psiarze #bekaztwitterowychjulek #patologiazmiasta #bekaztwitterowychjulek #dogpill
źródło: temp_file6692615887958856187
Pobierz
Lolenson1888 +634
Trafione w punkt. Koleżanki z liceum zdążyły już się pożenić, zajść w ciążę i rozwieść, a ja nadal mówię, że rodziców nie ma w domu jak ktoś dzwoni xD
#heheszki #humorobrazkowy
#heheszki #humorobrazkowy
źródło: 81AB9F0F-7BE5-4CD2-A8EB-597EBB224FEE
Pobierz

Moje obawy w pewnym stopniu się sprawdziły, bo ta manga absolutnie nie jest wiernym zapisem realiów wczesnego średniowiecza. Szybko jednak przekonałem się, że absolutnie nie musi nim być, aby uśpić moje wydumane wymagania i zaciekawić angażującą, choć prostą historią drogi młodego woja ku odnalezieniu sensu w żywocie opierającym się na potrzebie zemsty. W tym przypadku nawet cieszę się, że większość pierwszego tomu wypełnia retrospekcja – dzięki temu następne etapy mogą skupić się na rozwoju głównego wątku i rozbudowaniu charakteru protagonisty. Nawet maniacy historycznej poprawności powinni dać sobie szansę na zapoznanie się z unikalnym spojrzeniem na dzieje niezłomnych wojowników mórz. Reszta może po prostu nacieszyć się świetnie narysowaną mangą albo obejrzeć świeżutkie anime – ja z pewnością najpierw ogarnę ten tytuł na papierze.
Recenzja mangi Saga Winlandzka tom 1
#komiks #komiksy #manga
źródło: comment_1600017408tO1YaCGPtY90Ay9fiHGVmD.jpg
Pobierz