Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 21
kto z Mirków z tagów #dieta #mirkokoksy i #mikrokoksy ( ͡° ͜ʖ ͡°) rozpisuje diety i rozpisuje plan treningowy? Mam już za sobą bagaż doświadczeń redukcyjnych, zrzuciłem prawie 50kg dietą mż plus ostatnie 14kg na #keto ale zapuściłem się znowu, i ważę mniej więcej 78kg przy 175cm i strasznie zmarnialem w masie mięśniowej, myślę że równy w barkach jestem z niektórymi dziewczynami z pracy ( ͡° ͜ʖ ͡°). Myślę żeby zjechać tak do 70kg i wejść na masę, w tym miesiącu wróciłem na siłownię i staram się ćwiczyć regularnie z planu FBW sakera. Macie jakieś porady albo coś? Jakaś dodatkowa suplementacja? Brałem jeszcze na początku roku kwasy omega 3, D3 4000+K2, 1g witaminy C, ashwagande plus jakąś multiwitamine od kfd

Dodaje tagi #chudnijzwykopem #silownia
źródło: comment_1599934250HZn3ndBugTgG3zQopkk7Uw.jpg
  • 12
@uhu8: Nie bardzo ogarniam jak od lubienia przeszedłeś do zbierania pokemonów w cieplutkiej piwnicy, mógłbyś wyjaśnić swój proces myślowy jaki miał właśnie miejsce?
  • 0
@AaBbCcDdEeFf: na pewno @Kasahara zajmuje się prowadzeniem treningowym, dietami i rozpisywaniem treningów.
IMO jeśli nie jesteś bardzo zalany, to nawet bez redukcji możesz spróbować na 0 kalorycznym lub minimalnym plusie lecieć - dojdzie mięsa dzięki treningowi silowemu, to proporcje się zmienią i będzie dużo lepiej. No ale zejście z tłuszczem i porządna, pilnowana masa też jest dobrym pomysłem.
  • 0
@CinuLNS: nogi mam zalane dużo bardziej niż górę, ale to raczej kwestia genetyki bo jest tam sporo mięsa, na brzuchu trochę fatu + skóra z przeszłości. Noszę głównie Ski, golfy mam w rozmiarze XS na 175cm wzrostu ( ͡° ͜ʖ ͡°), nadal mam trochę cyca więc myślę że trochę redukcji by się przydało, chyba że jakby weszło w to miejsce trochę mięsa to tego fatu troszkę by
  • 2
@AaBbCcDdEeFf: Panie, ja specjalistą nie jestem :D jeśli szukasz kogoś do diety i treningu, to najlepiej z nim to skonsultować i zaufać, bo dróg do celu może być wiele. Jeden powie, że trzeba ciąć do kości i dopiero masować, drugi powie że najpierw lekka masa i nabranie mięsa żeby potem redukować na wyższej kaloryce, a trzeci powie Ci, że jesteś najpiękniejszy i skasuje stówę za liczenie powtórzeń przez godzinę :D