Wpis z mikrobloga

@Zarzutkkake:kiedyś byłam świadkiem jak dziewczyna drugiej dziewczynie po latach nie widzenia się pierwsze co powiedziała to: "przytyło Ci się", ale fakt faktem, że my kobiety jeśli o to chodzi to jesteśmy bardziej "fałszywe". W życiu bym nie powiedziała drugiej kobiecie, że się z niej wieloryb zrobił, ale z drugiej strony też bym jej nie powiedziała, że super wygląda jak ma z 50 kg nadwagi. Po prostu bym przemilczała temat jej wyglądu
@hiszpank: właśnie o to to, nawet jak masz anoreksję i kości chcą rozerwać skórę, to jak z jakimś wyzwaniem; ja nie wypiję/ja nie schudnę?! Traktują to bardziej w żartach, wyzwaniu niż jakieś zaczepki czy co gorsza obrazę, bo po co wchodzić z Taką na kurs kolizyjny, do końca życia Ci tego nie zapomni, a chyba nie o to chodzi. A jak będzie chciała schudnąć, to schudnie no chyba że będzie już
@Zarzutkkake: Spotkałem kolegę po latach i mówię coś w stylu "widzę że się rozpiłeś, nie dbasz o siebie, szkoda bo byłeś taki porządny, a teraz prawie jak menel wyglądasz".
Później przy następnym spotkaniu, powiedział że był wtedy na mnie zły, ale tak jakby otworzyłem mu oczy i teraz jest mi wdzięczny za tamtą szczerość, bo przestał pić.