Wpis z mikrobloga

Trader21 pozdrawia Was z Hiszpanii, juz o reitach singapruskich i ruskim gazpromie nie ma mowy... teraz jest o roznicach zycia w Polsce i Hiszpanii...

ponad 20 tys ksiazek sprzedanych, powiedzmy 21500 x 349zl daje 7 500 000 polskich zlotych...

znajdzie sie nawet i na kupno chaty na majroce... i kupno nowej koszuli.

Szafranski ze swoim blogiem i 100tys sprzedanych ksiazek i po 8 czy 10 latach merytorycznego pisania moze sie niestety schowac....

aha, bym zapomnial pamietajcie zaczynajcie przygode na rynkach finansowych od edukacji i kupna ksiazki trejdera... ROTFL

Jaktam dalej na yt lapki w gore? odchudzeni o 350zl wierzycie ze po przeczytaniu ksiazki czlowieka ktory nie dorobil sie na rynkach finansowych .... dorobicie sie gory zlota na jakims revolucie czy innym exante lub trading212 itp .

Jedno mu trzeba oddac, mial plan i zralizowal go 10/10, powielajac teorie, ktore za oceanem na yt sa chlebem powszednim.

#gielda #lwlasnybiznes #inwestycje #oszczednosci #trader21
  • 52
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Silvervend: no właśnie jest w trakcie zakładania czegoś w rodzaju funduszu.

Ja tam tradera lubię i szanuję. A aktualne spadki pokazują kto ma racje, bo już było pełno osób w necie, co takie cwane bo wszystko rosło jak szalone i uważali się za ekspertów giełdowych i śmiali się z analityków. Teraz łapy ucina ;) Spekulacyjnie oczywiście że można zarobić, nawet mi się fartownie udało, ale większość p-------e siano w długim
  • Odpowiedz
@Leniwiec1 z Gazpromem to póki co mu łapy ucięło przy samej dupie. Tak samo na shortowaniu Tesli. Mówił o shortowaniu za 100k, mając w zapasie jeszcze 100k, to w tym wypadku nadal jest na niezłym minusie.

Problem z tymi wszystkimi guru inwestowania jest prosty, ale mało kto go rozumie. Jeżeli ma wyniki (lepsze niż np. indeks all-world czy S&P500), to zakłada fundusz i tacy ludzie jak Ty, mogą wpakować hajs w
  • Odpowiedz
ponad 20 tys ksiazek sprzedanych, powiedzmy 21500 x 349zl daje 7 500 000 polskich zlotych...

@dcom: piszesz post o finansach a nie ogarniasz takiej prostej rzeczy że nie 100% ceny książki idzie do jej autora xDDD

po przeczytaniu ksiazki czlowieka ktory nie dorobil sie na rynkach finansowych

potrzebne źródło, to najważniejszy argument w tym poście, a nie dałeś nic na jego potwierdzenie.
  • Odpowiedz
@okmanek: nie badz naiwny, wiesz o co chodzi, pokazuje skale, nieistotne czy idzie do niego 90% czy 65%, jest milionerem tylko i wylacznie dzieki samej ksiazce. a ma jeszcze kilka innych biznesow jak strona do metali, doradza jak omijac podatki, szkolenia i kilka mniejszych... zrodlo? sam mowil na swoim kanale, dzis to juz 27k, zrodlo? uwierz na slowo lub sie troche wysil sam, a wogole gratki ze wejscie do dyskusji
  • Odpowiedz
jest milionerem tylko i wylacznie dzieki samej ksiazce

@dcom: nadal nie pokazałeś źródła, co utwierdziło mnie w przekonaniu że mam rację.

ma jeszcze kilka innych biznesow jak strona do metali, doradza jak omijac podatki, szkolenia i kilka mniejszych

dobrze że ma. zarabianie na doradztwie podatkowym nie wyklucza zarabiania na rynkach finansowych
  • Odpowiedz
@okmanek: czlowieku daj mi spokoj i nie wolaj mnie po 4 miesiecach oczekujac ze bede tracil czas tylko z powodu twojego lenistwa na przeszukiwanie jego dziasatek czy setek filmow z roznych zrodel by zaspokoic twoje ego i cie utwierdzac w przekonaniu ze masz lub nie masz racji to raz, dwa, tlumacze tobie czarno na bialym ze jest to nieaktualna liczba i sam mowi kilka dni temu o 26-27k, wiec wrzuc
  • Odpowiedz
@dcom: dobra, wychodzę z tej rozmowy z poczuciem że mam rację, dawno już tak łatwo nie wygrałem dyskusji, a ty lądujesz na czarnolisto. elo.

• Odpowiedz
Ciekaw jestem czy ktoś z aktywnych w tym wątku to zauważył?

@pieskiezycie: Też to zauważyłem, właśnie skończyłem czytać tomy I, II i IV. Nie jestem fachowcem, ale czyta mi się ją przez to fatalnie. Szczególnie wykresy, które nie są podpisane i trzeba szukać w tekście co one przedstawiają. Pomijam to, że je przekleił żywcem z internetu i przez fatalną jakość nie zawsze się da odczytać legendę. xD
Dodatkowo panuje w
  • Odpowiedz