Aktywne Wpisy
wedkarzyk +8
Mirasy, problem mam i jednocześnie pytanie. Żona popsuła klapkę od szuflady w lodówce. Pękł uchwyt na którym trzyma się ta klapka. Ma ktoś jakiś pomysł jak można to SKUTECZNIE skleić? Będę wdzięczny za rady. #kiciochpyta #majsterkowanie
qew12 +1
Jak weszliście w programowanie? #programowanie #programista15k
ponad 20 tys ksiazek sprzedanych, powiedzmy 21500 x 349zl daje 7 500 000 polskich zlotych...
znajdzie sie nawet i na kupno chaty na majroce... i kupno nowej koszuli.
Szafranski ze swoim blogiem i 100tys sprzedanych ksiazek i po 8 czy 10 latach merytorycznego pisania moze sie niestety schowac....
aha, bym zapomnial pamietajcie zaczynajcie przygode na rynkach finansowych od edukacji i kupna ksiazki trejdera... ROTFL
Jaktam dalej na yt lapki w gore? odchudzeni o 350zl wierzycie ze po przeczytaniu ksiazki czlowieka ktory nie dorobil sie na rynkach finansowych .... dorobicie sie gory zlota na jakims revolucie czy innym exante lub trading212 itp .
Jedno mu trzeba oddac, mial plan i zralizowal go 10/10, powielajac teorie, ktore za oceanem na yt sa chlebem powszednim.
#gielda #lwlasnybiznes #inwestycje #oszczednosci #trader21
Ja tam tradera lubię i szanuję. A aktualne spadki pokazują kto ma racje, bo już było pełno osób w necie, co takie cwane bo wszystko rosło jak szalone i uważali się za ekspertów giełdowych i śmiali się z analityków. Teraz łapy ucina ;) Spekulacyjnie oczywiście że można zarobić, nawet mi się fartownie udało, ale większość p-------e siano w długim
Problem z tymi wszystkimi guru inwestowania jest prosty, ale mało kto go rozumie. Jeżeli ma wyniki (lepsze niż np. indeks all-world czy S&P500), to zakłada fundusz i tacy ludzie jak Ty, mogą wpakować hajs w
@dcom: piszesz post o finansach a nie ogarniasz takiej prostej rzeczy że nie 100% ceny książki idzie do jej autora xDDD
potrzebne źródło, to najważniejszy argument w tym poście, a nie dałeś nic na jego potwierdzenie.
@dcom: nadal nie pokazałeś źródła, co utwierdziło mnie w przekonaniu że mam rację.
dobrze że ma. zarabianie na doradztwie podatkowym nie wyklucza zarabiania na rynkach finansowych
@pieskiezycie: Też to zauważyłem, właśnie skończyłem czytać tomy I, II i IV. Nie jestem fachowcem, ale czyta mi się ją przez to fatalnie. Szczególnie wykresy, które nie są podpisane i trzeba szukać w tekście co one przedstawiają. Pomijam to, że je przekleił żywcem z internetu i przez fatalną jakość nie zawsze się da odczytać legendę. xD
Dodatkowo panuje w