Wpis z mikrobloga

Trader21 pozdrawia Was z Hiszpanii, juz o reitach singapruskich i ruskim gazpromie nie ma mowy... teraz jest o roznicach zycia w Polsce i Hiszpanii...

ponad 20 tys ksiazek sprzedanych, powiedzmy 21500 x 349zl daje 7 500 000 polskich zlotych...

znajdzie sie nawet i na kupno chaty na majroce... i kupno nowej koszuli.

Szafranski ze swoim blogiem i 100tys sprzedanych ksiazek i po 8 czy 10 latach merytorycznego pisania moze sie niestety schowac....

aha, bym zapomnial pamietajcie zaczynajcie przygode na rynkach finansowych od edukacji i kupna ksiazki trejdera... ROTFL

Jaktam dalej na yt lapki w gore? odchudzeni o 350zl wierzycie ze po przeczytaniu ksiazki czlowieka ktory nie dorobil sie na rynkach finansowych .... dorobicie sie gory zlota na jakims revolucie czy innym exante lub trading212 itp .

Jedno mu trzeba oddac, mial plan i zralizowal go 10/10, powielajac teorie, ktore za oceanem na yt sa chlebem powszednim.

#gielda #lwlasnybiznes #inwestycje #oszczednosci #trader21
  • 52
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@asdfghjkl: no nie zgodzę się z tobą. Bo nie jestem w stanie tego zweryfikować przed zakupem. Poza tym jak żyje mało która książka jest taka słaba pod tym względem.
Ja akurat się interesuje ale pewnie bym się dwa razy zastanowił bo nie wiem czy czytałeś czy nie ale trudno się odnaleźć.
Kolejny przykład wykresy. Każdy z innej parafii. Widać że minimalny nakład pracy, nikt tego nie przerysował. Brak legend i podpisów.
@pieskiezycie: Ja ciebie rozumiem, ale chyba kupujących to nie obchodzi bo jakby obchodziło to sprawdzili by opinie w Internecie i dowiedzieli się że jest źle wykonana. Skoro od lat sprzedaje swoje książki z powodzeniem to oznacza że ludzie mają to gdzieś. A przynajmniej większość. A kilku maruderów którzy walka konia do książek na półce raczej nie sprawi że nie sprzeda swoich wypocin
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@asdfghjkl: nie no jasne. 90 procent to pewnie nawet nie odczuje ze coś jest nie tak.
Ja mam takie zboczenie i mnie to boli. Czuje ze jak to przeczytam to poleci na olxa.
Ciekaw jestem czy ktoś z aktywnych w tym wątku to zauważył?
@Sabarolus na świecie każdy chcący się liczyć inwestor podaje wszystkie dane ze swojego portfolio. W US nawet masz obowiązkowe publikowanie portfolio jeżeli jest warte powyżej 100mln$.

Zresztą, jakby publikował wyniki lepsze niż rynkowe, to tak jak pisałem, dostałby na start z 100mln na próbę od jakiejkolwiek instytucji finansowej. Po 5 latach dobrych wyników na luzie zbudowałby fundusz z kapitałem liczącym co najmniej dziesiątki miliardów. Więc o czym my tu mówimy.
@kebab_z_kota: aha, czyli jak juz ma sie wlasne zdanie i nie lize sie po fiutach zarowno z nim jak i wsz jego pseudo ekonomicznymi kanalami jak namzalezy bentley i inne, to znaczy ze przegryw i dupa pali i #!$%@??

ile wy macie lat 17?

ja nie mam problemu z kanalami i ksiazkami w jez ang, wiec marszczyc freda bo trejder napisal ze mam wchodzic w metale, nie bede za 350zl bo
@dcom: własne zdanie to jedno a publiczne sranie i strzelanie z #!$%@?, że książka to strata hajsu (350zł, ja #!$%@?ę) to drugie. Miałeś to w ręce w ogóle czy #!$%@? tylko bo na wykopie się tak robi? odłóż wykop, wyluzuj, nikt nie marszczy freda do tradera21, #!$%@?...

"wolny kraj" więc sobie odpowiadam na takie wysrywy.
@kebab_z_kota: gdzie strzelam z #!$%@?, konkrety! slucham!

nie dodaje mi sie to w jaki gosc sie sprzedaje i mam ochote sobie o tym pisac i pisze, portfela nie pokazuje, opowiada bajki nt swoich poprzednich bzinesow, powiela bardzo czesto slowo w slowo innych ludzi z za oceanu, nazywa siebie niezaleznym a z zyje z prowizji 5 firm (mennica, walutomat, exante, dif i jeszcze cos o czym teraz zapomnialem), opowiada glupoty nt szortow
@rouli: przed covidem temat metali szlachetnych prawie nie istniał... to T21 zwracał na nie uwagę na szerszą skalę..

@Gippo86: ależ bzdura, kto miał mózg to już kupował od dawna i nie potrzebował do tego tradera ani jego książki. Akurat na forum typowo o metalach od lat cisną z niego beke. Muszę przyznać, że sam wchodziłem na jego bloga, ale głównie dla komentarzy. Od dawna już tego nie robię, bo zrobiło
@rouli: ale mieszasz target... większość klientów książki to takie forum o metalach znalazło PO LEKTURZE książki... prędzej mieli w głowie TYLKO akcje, ew. fundusze inwestycyjne... bo nawet o etf'ach nie było zbyt głośno prędzej
Od dawna już tego nie robię, bo zrobiło się tam zbiegowisko płaskoziemców, antyszczepionkowców i szurów od natanka. Tolerowanie tego nie świadczy o nim zbyt dobrze, ważniejsze wyświetlenia niż jakość.

@rouli: oj zdecydowanie, to co tam się #!$%@?, jakie potoki megalomaństwa, foliarstwa i zwykłej głupoty się tam przelewają to głowa mała.
Najbardziej zapadł mi w pamięc komentarz jednego mądrali, który twierdził, że dobry przedsiębiorca to z 1000 pln zrobi w 4 lata