Wpis z mikrobloga

Za to kocham #finlandia . Wstaje sobie do pracy na 6 i mam do przejechania 30km. Nie spotykam nikogo, dosłownie nic nie jechało z przeciwka i nikt mnie nie wyprzedził. Spotkałem tylko 5 sarenek i 2 losie ( ͡° ͜ʖ ͡°) o taki kraj nic nie robiłem #oswiadczenie
  • 215
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Kurde, ja 3 lata temu jak zwalnianiem się w Polsce to zarabiałem 2,6k PLN wiec widziałem stówkę więcej, nie ma się czym chwalić ale nie żałuje ze odszedlem i wiem ze nie wrócę do zarobków w PLN

@niebieskisufit: jak byłem na delegacji w Helsinkach na tydzień, to dieta 48 EUR/dzień przy zapewnionym śniadaniu i spaniu, jest naprawdę śmieszna. To chyba najdroższe miasto w jakim byłem. Ciekawi mnie jak się tam
  • Odpowiedz
@niebieskisufit: no bez przesady z tą Finlandią, bo tworzysz troche fałszywy obraz. Wszystko zalezy do tego gdzie mieszkasz, no i oczywiście jak jestes gdzieś na północy to może tak być, ale to trochę tak, jakbyś w Polsce zamieszkał gdzieś w domku w Bieszczadach i mówił, że mało ludzi widzisz i to znaczy, że Polska taka dzika i spokojna.
  • Odpowiedz
@niebieskisufit: zwłaszcza te łosie. Wyjdzie Ci kiedyś na drogę, #!$%@? Ci się przez przednią szybę do kabiny i skończysz żywot dekapitacją ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Prawie 30 lat w bolzdze i łosie widziałem tylko w książeczkach dla dzieci, a jak wiadomo tam są bujdy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@LizzieBorden: Tak, na luzie możesz sobie pozwolić co tydzień isc do restauracji ale my jemy w domu cebule i ziemniaki - tniemy koszta po całości XD ale na serio to tak, czasem gdzieś wychodzimy jak nad najdzie ochota na coś innego niż domowego aczkolwiek bardzo dużo rzeczy gotujemy i próbujemy nowych smaków @luvencedus: ang w zupełności wystarczy @dikres: dla faceta nie, dla kobiety tak ale tez
  • Odpowiedz
lubię zasuwać w niedziele, szczególnie ze tutaj jedna niedziela=połowa miesiąca w Bolzce, dlatego wyjechałem i nie mam ochoty wracać ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@niebieskisufit: ale chleb też swoje kosztuje i się okazuje, że gówno odkładasz o ile nie żyjesz jak zwierzę xD
  • Odpowiedz
@Lorenzo_von_Matterhorn: Czy ja wiem? Chleb robię własny w domu, kosztuje mnie grosze, po opłaceniu mieszkania samemu, rachunków, benzyny, prądu, wody, telefonu, zakupach spożywczych, wyjściu na piwo do baru zostaje ponad 1k€ na koncie wiec nie jest źle, można tez żyć tak jak Ty mówisz, co kto lubi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz