Wpis z mikrobloga

@Royal_Email: Chodzi o FPSy i ray tracing. Jak grasz w FHD to nic Ci taka karta nie da (w porównaniu do 2080/2080Ti), chyba, że jesteś e-sportowcem.
Jak grasz w 1440p to też raczej nie będzie to wielka różnica, dostaniesz więcej FPSów, szczególnie w grach z RT.

W 4K różnica będzie bardzo odczuwalna, bo wchodzisz z "w niektórych grach dobija do 60fps" na "w każdą grę bez problemu gram w 4k60fps".
  • Odpowiedz
  • 1
Ta dwukrotnie wieksza wydajnosc to faktycznie jakiś skok odczuwalny dla przeciętnego gracza, czy tylko pitolenie dla ludzi tasujących sie do benchmarków i fpsów?

@Royal_Email Przeciętny gracz nie odczuje tej dwukrotne większej wydajności, bo przeciętny gracz nigdy nie wyda ponad 3 tysiące na samą kartę graficzną. Natomiast jeśli jesteś osobą taką jak ja, która chce grać w Call of Duty Warzone w rozdzielczości 1440p ze stałymi 144 fpsami, to taki rtx 3080
  • Odpowiedz
@grzysztof kupiłem tego lapka ze względu że znalazłem go o 1000zl taniej więc wpasował się w budżet a różnica między trochę tańszym laptopem była spora więc wybrałem taki
  • Odpowiedz
  • 0
A ja 2 tygodnie temu kupiłem laptopa z rtx2060 i co teraz?

@harnasiek Jeśli masz matrycę o rozdzielczości 1080p, to ten rtx 2060 jest w zupełności wystarczający.
  • Odpowiedz
@Yanekk99: też miałem 770 gtx, ale w wersji 4gb od inno 3d :). Wymieniłem dosłownie tydzień temu na 1660 Super, karta wciąż dawała radę, ale nowsze produkcje - Metro już słabiej działały ;)
  • Odpowiedz
Grafika będzie taka jak ktoś ją zrobi, to nie od karty zależy.

@Degrengolada24: od wydajnosci kart graficznych zależy jaką grafike serwowac będą twórcy. No chyba że chcesz mi powiedziec że można napisac crysisa na svga3d ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz