Wpis z mikrobloga

Mati, no ja powiem tak... Odnośnie występów tak zwanych polskich drużyn w europejskich pucharach to my na początku zastanówmy się, czy one w ogóle som polskie, tak? Spójrzmy na takom Cracovię i z całym szacunkiem dla Michała, ilu on wystawił Polaków? Jednego, dwóch? Co, Romek ale nie sprawdzaj tego teraz... Większość z tych stranieri niczego nie wniosła do ich gry, tak? W Niemczech to byłoby nie do pomyślenia, tam każdy obcokrajowiec musi być dwa razy lepszy niż Niemiec, żeby grać, tak? No, ale żeby nie było, że tu się Hajto Cracovii czepia. Jak ja wam w zeszłym tygodniu mówiłem, że Wieteska i Jędrzejczyk się nie nadają do Legii, to wy żeście się śmiali ze mnie, tak? No, no, było tak... ale nie przerywaj Romek. Ja naprawdę szanuję Vukovicia, ale to jest mentalnie taki typowy Jugol, tak? Umówmy się, cóż on może nauczyć piłkarzy Legii? No niczego, tak jak zresztą każdy, kto kończył szkołę trenerów w PZPN, tak? No, no, ale panie prezesie, pan teraz posłucha... Oczywiście zaraz będzie w internecie, że Hajto się mądrzy, że szkoda, że sam takich wyników jako trener nie osiągnął... Ale panowie, jak Hajto chciał wprowadzać niemiecki ordnung i arbeit, to nikt nie pisał, tak? Tak było w Tychach, tak było w Jadze... Nie Mati, ja sam wtedy odszedłem, Czarek mnie nie zwolnił. Ale do sedna: spójrzmy na taką Hennes-Weisweiler Akademie w Kolonii. Ilu znakomitych trenerów ja ukończyło i jacy w niej uczą... A u nas? Panowie, to są jakieś żarty, tak? Z całym szacunkiem dla Darka Pasieki czy Stefka Majewskiego, czego oni mogom uczyć w Białej Podlaskiej? No przepraszam bardzo, ale murowania to jakby się ktoś chciał nauczyć to by poszedł na budowę, a nie opłacać kursy u Pasieki, tak?

#mecz #pilkanozna #kanalbekowy
Pobierz a.....1 - Mati, no ja powiem tak... Odnośnie występów tak zwanych polskich drużyn w e...
źródło: comment_1598561465KTtO6AqklH2Ksxbf9Fb63A.jpg
  • 25
@aut91: Tomek, gra Cracovii była dziś równie paskudna i nie przyzwoita niczym picie białego, francuskiego wina do duszonej wołowiny w sosie winegret. Fuj, aż mi szelki spadają jak sobie pomyślę o tej farsie. Na szczęście oglądałem tylko pierwszą połowę, ponieważ w przerwie zadzwonił do mnie Tede i zaproponował partyjkę brydża. Zazwyczaj nie gram w takie plebejskie gry dla marginesu społecznego, ale jednak Jackowi się nie odmawia.
Pobierz Menel94 - @aut91: Tomek, gra Cracovii była dziś równie paskudna i nie przyzwoita nicz...
źródło: comment_1598562808bpd4u5FP2V6fvaiewxxj50.jpg
@aut91 panowie, a powiedzcie mi teraz, gdzie są ci co mówili, że dzisiaj eee... wszystkie polskie kluby odpadają z pucharów? No gdzie? Mamy końcówkę sierpnia, a tró? Trójka ekstraklasowych zespołów nadal w pucharach. Dzisiaj Lech rozgromił Vilmarę a to też nie jest słaby eee klub. Zobaczcie jak w meczu ra? radzili sobie młodzi. I to pokazuje po raz kolejny, że wprowadzenie systemu Pro Junior było słuszną decyzją. Ty mi tu Romek nie
Pobierz z.....m - @aut91 panowie, a powiedzcie mi teraz, gdzie są ci co mówili, że dzisiaj ee...
źródło: comment_1598563587slb6dQpKIqp7VmJjY63Dro.jpg
@zalozylem_usunalem_powrocilem: @aut91: @Menel94: Panowie, hehe, dziękuję przede wszystkim zaproszenie. Może pomińmy tutaj temat personalny, bo nie na tym piłka polega, piłka to jak szachy, musi być hehe, odpowiednia taktyka. Może poproszę realizację o rzut bpiska. O! No i jest, teraz ja rozrysuję jak to moim zdaniem powinno wyglądać, i zaraz do Panów wrócę hehe.
Pobierz haakenn - @zalozylemusunalempowrocilem: @aut91: @Menel94: Panowie, hehe, dziękuję prz...
źródło: comment_1598563772vg6z0zucSRn1pZCAVf70yb.jpg