Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Dostałam pracę w PwC SDC w #katowice

Wcześniej pracowałam po sieciówkach, jako kelnerka. Jakieś porady jak się zachować w pierwszy dzień w takiej dużej firmie?

Wiem, że zaczynam szkoleniem zdalnym, więc nie wiem jak to wygląda do końca. Ktoś podpowie, bo stresy mam spore przed wrześniem.

Ktoś pracuje? Pracował? Słyszał o tej firmie?

#pwc #katowice #korposwiat

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #5f452a1eb7543435636515d5
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: sokytsinolop
Przekaż darowiznę
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 6
@AnonimoweMirkoWyznania: podejdź na luzie i będzie spoko, w dużych firmach zwykle wszyscy mówią na Ty niezależnie od wieku. Nie wiem jak w tej ale pewnie podobnie. Zwykle też w pierwszy dzień jest onboard gdzie poznajesz swój zespół i ludzi z którymi będziesz pracować oraz dział HR zwykle tlumaczy zasady panujące w firmie
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: praca jak każda inna, nie panikuj, nie rób w gacie i powinno być spoko. bądź sobą. to że to korpo nie znaczy, że musi być sztywno, wszyscy pod krawatem i mówiący tylko poważnym tonem. zobaczysz po szkoleniach, powinno być tylko gadanie o zasadach, co robi firma itd ew. zapoznanie się z innymi co dołączali razem z Tobą od września. pewnie dostaniesz jeszcze plan gdzie i po co się udać,
  • Odpowiedz