Aktywne Wpisy
JudzinStouner +112
Skisłem dzisiaj z wykopków potwornie. Dowiedziałem się, że nowy Mustang to sportowe auto dla biedaków xD Samochód, który kosztuje u nas w wersji V8 od 310 do 370k jest dla biedaków xD Przeczytałem też, że jaranie się nim jest debilizmem, bo w USA jeżdżą nim spoceni robole.
Szkoda, że autor takiego komentarza nie wziął pod uwagę różnicy roli samochodu w codziennym transporcie w USA i Europie, oraz różnic w opodatkowaniu. Mustang V8
Szkoda, że autor takiego komentarza nie wziął pod uwagę różnicy roli samochodu w codziennym transporcie w USA i Europie, oraz różnic w opodatkowaniu. Mustang V8
Carguy +222
ktoś miał pomysł ( ͡º ͜ʖ͡º) #nieruchomosci #mieszkanie #heheszki #deweloperka #kredythipoteczny #warszawa
https://twitter.com/phalpern/status/1296528939196846080
#fizycznenowinkifakera -> nowinki fizyczne i nie tylko - do obserwowania lub czarnolistowania.( ͡° ͜ʖ ͡°)
#nauka #fizyka #fizykateoretyczna #ciekawostki
Komentarz usunięty przez moderatora
@QuantumEmergency: xDDD
teoria strun to historia porażek, niezgodności z rzeczywistymi obserwacjami, ciągłymi modyfikacjami prowadzącymi do kolejnych sprzeczności i zastępowania jej przez lepsze modele.
W sumie jest już tyle wersji (nowa po każdym kolejnym fiasku), że można sobie wybrać, co wolisz. Łącznie z zakładaniem w teorii, że wszechświat ma właściwości, o których wiemy już, że ich nie ma, i ciągłe rozwijanie (bo to takie ładne matematyczne struktury i wtedy wszystko pasuje, poza rzeczywistością... ( ͡° ͜ʖ ͡°) ), albo przewidywania możliwe do weryfikacji w akceleratorach wielkości galaktyki...
Podaj jeden
@thexDguy: Nie pieprz mi tutaj takich farmazonów, tylko odpowiedz konkretnie, bo muszę wiedzieć, do jakiej bzdury mam się ustosunkować. Albo coś jest niefalsyfikowalne, albo niezgodne z obserwacjami.
mhm, równoważność zachodzi, tylko nie w naszym wszechświecie xD
@thexDguy: Ale wiesz, że AdS/QCD to nie służy do zastąpienia QCD jako fundamentalnego opisu oddziaływań silnych, tylko do odpowiedzenia na pytania, na które QCD od lat 70. nie odpowiedziała.