Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 36
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@zArteq: mieszkam w centrum miasta. Ma jakies 200k mieszkancow ale za to jedno z najbezpieczniejszych w uk.
7 lat znizek, i jeszcze zona dopisana do ubezpieczenia,

Ciekawostka jest ze jakbym wymienil prawko na angielskie to bym placil wiecej za ubezpieczenie.
  • Odpowiedz
@mielonkazdzika Kurde, a pomyśleć, że niedawno myślałem by wymienić na angielskie, bo udało mi się zejść z moim Ford Mondeo mk4 2.0 do £512 za rok - 3 lata NCB

Teraz w sumie zastanawiam się czy warto ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@Khalimowski: ja co roku zmieniam ubezpieczyciela i za kazdym razem sprawdzam czy z angielskim prawkiem bedzie taniej. Jak narazie polskie wychodzilo mi lepiej. Natomiast czesto tutajczytam ze inni maja lepsza oferte z angielskim i wymieniaja prawko. Wiec to jest roznie, nie wiem od czego to zalezy.
  • Odpowiedz
@mielonkazdzika: dziwne ze z polskim masz lepiej. Jak wpisujesz angielskie to czas posiadania prawka piszesz taki sam jak przy polskim? Nie wiem ile w tym prawdy ale kilka razy już mi mówiono że po roku jest obowiązek wymiany na angielksie
  • Odpowiedz
@mielonkazdzika: Potwierdzam co kolega mielonka napisal bo sam z tego samego powodu nigdy nie zmienilem prawka na angielskie bo wychodzilo mi troche drozej niz na polskim.

@Konata: Najwiecej zalezy od:

-Gdzie mieszkasz, jak oceniana jest przez ubezpieczyciela okolica i jakie masz warunki parkingowe -
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Konata: ja za insygnie w finansowaniu miesięcznie płace mniej więcej
Ubezpieczenie:50
Roada tax: free
Paliwo: 60
Finansowanie: 150
Prawo jazdy mam 10 lat, i 28 na karku, 2 lata w uk bezwypadkowej jazdy ( nigdy wypadku nie miałem po prostu w uk było mnie dopiero na
  • Odpowiedz
  • 0
@BlackTabby i znowu te mity, no nie tylko osoby na ubezpieczeniu, bo jak ktoś ma inne auto ubezpieczone na siebie i ma opcję to może jeździć innymi ubezpieczonymi autami, tyle że wtedy działa tylko jako third party.
  • Odpowiedz
@gumon: Wiem o tym. Ale to już ciężej wytłumaczyć i masz ograniczone możliwości w momencie wypadku. Generalnie zasady ubezpieczenia tutaj są znacznie bardziej skomplikowane niż w Polsce
  • Odpowiedz
  • 1
@Konata jak masz wątpliwości co do swoich umiejętności jako przyszły kierowca zrób sobie prawko na automat. Odpadnie Ci stres związany ze skrzynią biegów. Sam zdawałem normalnie ale zaopatrzyłem się w automat CVT I never again manualna skrzynia :)
  • Odpowiedz