Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@matejss: shitty installers? xD uwaga opisuję skomplikowany proces aktualizacji win10:

start -> update and restart

@onionomous: tak jest napisane aktualizacji wszystkiego - np programów i sterowników nie dostarczanych z systemem. Efekt jest taki, że większość programów sama musi dbać o mechanizm sprawdzania i instalowania aktualizacji.
Sam z wyboru używam Windowsa, ale akurat w tym nie dorasta do pięt Linuxowi
  • Odpowiedz
@Kotlet_2137_schabowy: To było nagranie z czystego, świeżo zainstalowanego KDE Neon czyli również podstawa Ubuntowa tak jak Mint czy Pop.
Wystarczy pobrać minecraft.deb ze strony Mojangu, kliknąć "install", wpisać haslo i gotowe.
Żadnej filozofii.
Jak dobrze kojarzę to ubuntowe dystrybucje mają Jave już przy instalacji więc jej nie trzeba instalować, sterowniki graficzne również są od razu przy instalacji systemu wgrane więc ich nie trzeba też instalować więc nie gadaj głupot że do instalacji głupiego minecrafta potrzeba 13 razy hasło wpisywać.

Na innych dystrybucjach jest to równie łatwe - na Archu minecraft jest np
  • Odpowiedz
@Kotlet_2137_schabowy: Czemu nazwałeś mnie ślepym fanboyem linuxa? Po prostu wytykam ci głupoty, które wypisujesz.
Używam po równi Linuxa i Windowsa do celów zawodowych i prywatnych i obydwa mają swoje minusy i plusy. Wpisywanie hasła jest to zabezpieczenie m.in przed niechcianym dostępem i wirusami - Jak ci bardzo przeszkadza to po prostu ustaw sobie jako hasło nic i wystarczy że enter klikniesz.
  • Odpowiedz
@onionomous: wyleczyłeś sie, ale siedzisz na tagu, komentujesz i wylewasz swoje żale? no trochę to jednak do siebie nie pasuje :)

poza tym - ja mam ZUPEŁNIE inne doświadczenia z Windows i Linuksem. ale w obu przypadkach to dowód anegdotyczny. nie chcesz Linuksa - jasna sprawa - nie jest idealny. zastanawia mnie jedynie PO CO tu wylewać swoje zale? chcesz takich jak JA przekonać że Linuks dla mnie nie jest
  • Odpowiedz