Wpis z mikrobloga

Kibice Barcelony, macie po wczorajszym meczu w ogóle nadzieję na pozytywne zmiany? Bo ja szczerze mówiąc nie widzę by ludzie, którzy dzisiaj zarządzają Barceloną potrafili ją wyprowadzić na prostą. I tu nie chodzi o wynik sam w sobie, to już 3 wstydliwa porażka Barcelony w LM z rzędu, chociaż może po tej akurat coś ruszy. Mam wrażenie, że od odejścia Guardioli w klubie niewiele się zmieniło, odejście kluczowych piłkarzy jak Xavi czy Iniesta nie sprawiło, że Barca znalazła zastępstwo, odmłodziła kadrę, tylko że jeszcze więcej leżało na barkach Messiego. To uzależnienie gry od niego jest koszmarne, żaden trener po Guardioli nie potrafił stworzyć tam drużyny, oni systematycznie od tamtego momentu się staczają. Nawet Luis Enrique, który zdobył potrójną koronę, w mojej opinii jechał na drużynie zostawionej przez Guardiolę, chociaż oczywiście nie odbieram mu zasług oraz jego wkładu. Natomiast mój zarzut jest taki, że już właśnie wtedy Enrique powinien zrobić zmiany i stworzyć zupełnie nowy zespół. Moim zdaniem nie ma perspektywy na wyjście z tej sytuacji. Znowu znajdziecie jakiś wynalazek trenerski "zgodny z filozofią Barcelony", który być może dostanie kasę na jakieś paniczne zakupy i nic z tego nie będzie. Ciekawi mnie wasze zdanie, bo może nie mam racji więc byłoby fajnie gdybyście napisali coś od siebie.
#barcelona #fcbarcelona #pilkanozna #ligamistrzow
Narcyz_ - Kibice Barcelony, macie po wczorajszym meczu w ogóle nadzieję na pozytywne ...

źródło: comment_1597483656jECMY5wVEsRltqlTHwPsT7.jpg

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Narcyz_: barca jest totalnie w dupie, ciezko cos temu zaradzic. uwazam ze zeby uratowac ten syf sa 3 warunki
1. powrot neymara
2. nowy trener z doswiadczeniem, pozycja i nowym pomyslem na gre. Kiedy ten klopp bedzie dostepny do wyciagniecia??
3. nowy zarzad

moim zdaniem to powinna byc podstawa, po osiągnięciu tego powinno sie sprowadzac nowych zawodnikow i odmladzac kadre. Jak Messi s-------i do innego klubu to bedzie koniec Barcy
  • Odpowiedz
@Narcyz_: a i niech coutinho wroci do barcy. Uważam że wypożyczenie to była dobra decyzja, bo w tamtej barcy tylko go to hamowalo, ale teraz powinien wrocic i pokazac jeszcze raz co potrafi. Byle z normlanym skladem i trenerem.

Rozwałbym poważnie sprzedaż suareza, busquestsa
  • Odpowiedz
@Narcyz_: tak samo kiedy guardiola przyszedł i wywalił ronaldinho, potem eto'o, deco itd. to samo możę powinien zrobić nowy trener z planem.. wywalić starych, zmęczonych i wprowadzić trochę świeżości niekoniecznie za wielkie pieniądze.. no i ułożyć szatnię, bo chyba rzeczywiście messi ma za duży wpływ razem ze starą gwardią i taki setien ma niewiele do powiedzenia raz z braku naziwska i osiągnięć a dwa z naziwska.. no i nie jest
  • Odpowiedz
@Narcyz_:
1. zmiana zarządu
2. w-------e 3/4 składu
3. trener mówiący Messiemu, że albo n------a w pressingu, albo w------a do Rosario
4. postawienie mocno na szkółkę i danie sobie kilku lat na odbudowe składu, bez kupowania piłkarzy pod urokiem chwili za miliardy pesos, a co za tym idzie danie sobie spokoju z walką o główne cele na kilka najbliższych lat
5. profit
  • Odpowiedz