Wpis z mikrobloga

sorry, że trochę psuję klimat ale man pytanie. Czy można połączyć chorobę nerek z siwieniem? Pisałeś, że jest to skutek uboczny leku (sutentu (?)), ale czy możliwie że pochodzi to od obniżenia pracy nerek z powodu torbieli na nich (albo guzów, nie wiem czy to to samo).

@NoNameNoIdeaNoLife: Guz miałem na prawej nerce, którą mam już wyciętą, lewa jest zdrowa. Siwienie to ewidentnie efekt uboczny chemioterapii - zarówno sutent, który brałem
jak wyglądała twoja aktywność fizyczna? Jaki tryb życia? Siedzący?

Jakie i jak dużo płynów przeciętnie piłeś?

Ćpałeś coś? Alkohol?

PS: miłej gry, obyś wyzdrowiał.

@Khor666: Niestety kiedyś byłem typowym przegrywem - większość czasu w domu, przed kompem, miałem sporą nadwagę (szczytowo 101.5kg przy 164cm wzrostu). Nie stroniłem od alkoholu i paliłem, natomiast jedyna styczność z narkotykami to trawka, nic więcej. Piłem zawsze dużo i to zwykłej wody (nigdy nie przepadałem za
Andromeda też? Grałem tylko w nią darowałem sobie po kilku godzinach.

@Ranger: Andromeda ma dobry gameplay ale kiepską historię, a to właśnie dla niej ogrywam ME, więc raczej sobie daruję.
przecież w to się grać nie da. Chciałem maxować a tu się okazało że eksploracja planet jest nudna, bohater chodzi bardzo wolno i wiem że nie mogłem jakiegoś bossa zabić bo moja klasa postaci nie ogarniała karabinu i nie mogłem go zranic. A grałem gdzieś w 2013 roku w to. Teraz musi być gorzej xd

@Shatter: Coś kiepsko dobrałeś sobie w takim razie klasę i kompanów. I o ile gameplay jest
nie boisz się śmierci. Ja się w #!$%@? bałem. Znaczy na codzien się nie bałem, ale jak o tym myślałem przed snem to bałem się w #!$%@?

@Kantar: Banie się śmierci nic nie zmieni, prędzej czy później wszyscy umrzemy, różnica jest tylko taka, że należę do grupy "prędzej".
We've been through a lot, haven't we? But it's been a good ride.

— The best.

Chyba mój ulubiony i najbardziej patetycznie fajny dialog.

Szerokości Cumplu

@wtryskow: Ahh, cytadela jest fantastycznym zwieńczeniem trylogii.
Zdecydowanie, jak zauważył @Jewish_Power_Gas: moment, który sobie wybrałem jest chyba wystarczającą rekomendacją :)

@demontre: No gram, jestem w momencie gdzie poleciałem już statkiem, wybrałem sobie asteroidę gdzie trzeba silniki wyłączyć.
To szlajanie się po cytadeli mnie znudziło, ale na szczęście już mnie tam nie ma.
Mocno wkurza mnie w tej grze że broń nic nie robi, i jedyne co ma jakiś efekt to ta największa strzelba.
Tak samo zero jakiejś