Wpis z mikrobloga

@bledny: Wiele tego co na tagu to powtarzanie tego co powiedział ten czy inny polityk, albo geopolityk. Tak naprawde wiekszosc nie ma innych źródeł wiedzy na temat Białorusi i nie weryfikuje tego co usłysza z tych źródeł. A w nich sa opinie niekiedy naciągane.
  • Odpowiedz
@bledny: Dobre podsumowanie tych głupot, od których już mi się robi powoli słabo. Jak zrobisz następną analizę, to wołaj. Konkrety są najważniejsze, bo wydaję mi się że na temat Białorusi krąży więcej mitów i półprawd niż prawdziwych faktów. A fakty są wyraźnie przeciwko Łukaszence i trzeba o nich pisać.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@bledny:

czy to, że Morawiecki był prezesem hiszpańskiego BZWBK oznacza, że jest zagranicznym agentem?

Oczywiście, że tak. Tak samo jak minister finansów, który ledwo po polsku potrafi zdanie sklecić to osoby narzucone do rządu przez obce agentury
  • Odpowiedz
@bledny:

– Co prawda Łukaszenko to zamordysta, ale dobrze rządzi krajem

W latach 2011-2018 PKB per capita wzrósł na Białorusi o 3,4%*. W następnych latach nie widać zmiany trendu. Polska osiąga większy wzrost gospodarczy w rok, niż Białoruś w dekadę!

I tyle o rzetelności tego wpisu. Ble ble ble jak nie Łukaszenka to będzie namiestnik Putina, więc zamknąć ryje i odwracać głowę, jak
  • Odpowiedz
@wanghoi: *Tichanowska
Sama się tak przedstawia, nazywa ją tak większość społeczeństwa, sama publicznie mówi po rosyjsku. Nie ma sensu obecne w polskich mediach zaklinanie rzeczywistości – Białoruś jest obecnie krajem rosyjskojęzycznym, i trzeba się z tym pogodzić. Nie oznacza to, że Białorusini nie mogą mieć własnej tożsamości – patrz Irlandia.
  • Odpowiedz
@bledny: co nie zmienia tego, że nazywa się Cichanouska. Moje nazwisko też ludzie inaczej czytają , ale to nie znaczy, że się nazywam inaczej
  • Odpowiedz
@bledny: w takim razie przepraszam. Rozumiem, że odnosisz się w swojej wypowiedzi do argumentów innych. Dla mnie wyglądało to jak tytuły paragrafów (nieco dziwnie korespondujące z ich treścią. Pewnie to mój autyzm, ale nagłówek mógłby wprost stwierdzać, że cytujesz często pojawiające się tezy
  • Odpowiedz
Ale czy to, że Morawiecki był prezesem hiszpańskiego BZWBK oznacza, że jest zagranicznym agentem?

@bledny: tamten bank też sie przekształcał? morawiecki popłynął na politycznym wpływie w lokalnym banku który został przejęty. to miał sporo farta że potem tak duży bank przejął akurat to gdzie dostał polityczną fuchę. wiadomo że jakiś talent musiał pokazać ale kto wie czy gdyby startował od 0 u prywaciarza by osiągnął tyle samo.
  • Odpowiedz
@bledny w nocy to się dopiero działo na tagu. Czy ja wiem czy amatorów, za to na pewno wielu manipulatorów ( ͡~ ͜ʖ ͡°) to jest zbyt chodliwy temat aby nie pojawiła się rzeka fake newsów
  • Odpowiedz