Wpis z mikrobloga

@Steczny: A co tam u Ciebie siedzi jeśli wolno spytać? :D Ogółem ja musiałem na low odpalić bo wersja free ¯\_(ツ)_/¯ Na premiumie na maxa wszystko miałem chyba 13k
  • Odpowiedz
@Steczny: Ja na karcie w stanie spoczynku 47, jak ją podkręcę to do 80 skacze w stresie, do tego ram podkręcony i tam jak jest złącze zasilacza i płyty głównej to serio oparzyć się można od obudowy ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ale ważne że gry śmigają :D Oczywiście głównie klasyki ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@noswtg: nie no to jest moim zdaniem najlepsza karta w tym przedziale czaisz że tego asusa strix rx 5700 xt oc dorwałem za 1900 zł? XD i te karty wydajnościowo mniej więcej konkurują z 2070 super
  • Odpowiedz
@noswtg: u mnie w spoczynku dochodzi max do 60 stopni ale to dlatego że mam monitor 144 hz i zegary pamięci chodzą w idlu na full jakby były w grze XD a w czasie gry np wiedźmin 3 w 4k ultra to dochodzi do 80 stopni a junction temperature czyli jakieś złącze pewnie, dobija do 100 te karty są wyżyłowane do potęgi
  • Odpowiedz
@Steczny: Ja ze swoim 2080 też przyfarciłem, kupiłem jeszcze przed tymi super wszystkimi (mój błąd), wtedy po 3k chodził, a ja 2300 dałem :D Typek kupił lapka jakiegoś wypasionego i dostał tę kartę znacznie taniej, koło 2k chyba i wystawił za tyle żeby mu się zwróciło szybko, a ja przyfarciłem, na gwarancji 5 lat itd ( ͡° ͜ʖ ͡°) Też mam 144hz z nvidia g-sync, 4k mam
  • Odpowiedz
@noswtg: za 2300 to naprawdę dobra cenka ale ogólnie to nie mam totalnie zmieniać nic w kompie przez najbliższe kilka lat co najwyżej dołoże ram i dodam dysk i tyle wszystkie gry jakie gram chodzą na 144 fps na maxa war thunder/ bf1/lol i aion ale tam max można 60 fps
  • Odpowiedz
@Steczny: Ja planuję dorzucić tylko tę kartę, która teraz wyjdzie od nvidii bo na benchmarkach wygląda na niby 30% mocniejszą od 2080 Ti, a akurat na tę co mam teraz kolega jest bardzo napalony. Ogółem jak Ci gry śmigają na 144 to poczytaj o reshade, sweetfx, jeśli lubisz się bawić grafiką :D Parę dodatkowych suwaczków i gra potrafi wyglądać jak next gen, ale jednocześnie fps potrafią polecieć ( ͡° ͜
  • Odpowiedz