Wpis z mikrobloga

@mj12 Trzeba spierdzielac, za szybko rośnie, bedzie korekta predzej, cxy później i to gleboka... Ktoś chce kupić australijskie kangury i wiedenskich filharmoników? 150 zp/uncja.
  • Odpowiedz
@dzieju41: Cena złota / cena srebra - czyli ile uncji srebra kupisz za jedną uncję złota. Jeśli G:S ratio > 80 -> srebro jest bardzo tanie w stosunku do złota. Jeśli G:S jest mniejsze niż np. 30 -> kupisz mało srebra za jedną uncję złota. Na razie srebro jest tanie w porównaniu do złota, ponieważ G:S = około 70.

@macan - póki będą realnie ujemne stopy procentowe nie ma
  • Odpowiedz
@KorredY No właśnie nie wiem... Jak kupowałem (po sredniej cenie 82), to liczylem na wzrosty nawet x2,5. Zbliza się x2, więc cholera wie, czy to nie jest teraz napompowane, srebro nie powinno rosnąć z dnia na dzien o kilka dolarów. O złoto się nie martwię, ale martwię się, ze Gold-silver ratio spadnje do starego poziomu.
  • Odpowiedz
@macan: OLX masz zawalony ogłoszeniami po 130 zł. I tyle realnie na wolnym rynku dostaniesz. Ja mam kupione średnio po 72 zł. Więc 130 urządza mnie jak najbardziej ale że mi nie brakuje na zycie to się nie spieszę ze sprzedażą. Czekami i obserwuję.
  • Odpowiedz