Aktywne Wpisy
w_glab_przeszlosci +1251
Senat Uniwersytetu Warszawskiego ma dziś podjąć decyzję w sprawie wyrzucenie Oskara Szafarowicza (znanego także jako Pisowski Oskarek i zaginiony brat Bogdanoff). Decyzja ta ma związek z rolą jaką Oskarek odegrał w szczuciu na syna posłanki Filiks, który w efekcie popełnił samobójstwo. Trzymajcie kciuki żeby wszystko poszło dobrze i żebym już nigdy nie musiał oglądać tej mordy na moim uniwerku.
#bekazpisu #tvpis #studbaza
#bekazpisu #tvpis #studbaza

pieknylowca +219
Ale marna propaganda. "Bez samochodu żyje się lepiej" - ciekawe gdzie? Po wioskach/powiatach? Tam też trzeba może dzwonić po bolta i ubera. Nie wiem czy ludzie tworzący takie reklamy wyjechali dalej niż 30km poza ich wielkie miasto. #bekazlewactwa #uber #polska #samochody (wiem że to reklama bolta)

Refleksje uczestników AA dla uczestników AA
MODLITWA NA CZTERY PORY ROKU
Boże, użycz mi pogody ducha, abym godził się z tym, czego nie mogę zmienić; odwagi, abym zmieniał to, co mogę zmienić; i mądrości, abym odróżniał jedno od drugiego.
DWANAŚCIE KROKÓW I DWANAŚCIE TRADYCJI, STR. 125
Przemożna moc tej modlitwy wynika z tego, że jej proste piękno współgra ze Wspólnotą AA. Zdarza się, że odmawiając ją, czasem się zająknę, ale jeśli przeanalizuję fragment, który mnie jakoś szczególnie porusza, to znajduję rozwiązanie swego problemu. Gdy pierwszy raz mi się to przytrafiło, przestraszyłem się; teraz jednak korzystam z takiej sytuacji jak z cennego narzędzia. Akceptując życie takim, jakie ono jest, uzyskuję pogodę ducha; działając, uzyskuję odwagę; no i dziękuję Bogu za umiejętność odróżnienia tych sytuacji, na które mam jakiś wpływ, od tych, gdzie takiego wpływu nie mam, a tym samym - muszę je powierzyć. Wszystko, co teraz mam, jest darem od Boga: moje życie, przydatność, zadowolenie, program AA. Pogoda ducha pozwala mi wytrwale kroczyć dalej naprzód. Wspólnota AA - to właśnie jest ta łatwiejsza, łagodniejsza droga.
#codziennerefleksje - obserwuj, aby otrzymywać powiadomienia lub zablokuj aby ich nie widzieć ;)
#alkoholizm #aa #refleksja #refleksjanadzis #refleksjazranajaksmietana #narkotykizawszespoko #narkotykiniezawszespoko
Tematy przewodnie na lipiec:
Krok siódmy - Zwróciliśmy się do Niego w pokorze, aby usunął nasze braki.
Tradycja siódma - Każda grupa AA powinna być całkowicie samowystarczalna i nie przyjmować dotacji z zewnątrz.
W każdym razie w reszcie tych z pozoru prostych słów kryje się wiele sensu. Gdy
@programista_1k: całkowicie się zgadzam ale warto dodać że tych rzeczy powyżej można a w większości przypadków pewnie trzeba dopiero nauczyć i taka umiejętność doceniania nie
Aktualnie
mam taka książkę tez nie wiem czy kojarzysz w każdym razie tam tez było coś w tym rodzaju, moim błędem kiedyś było to ze przeczytałem ją całą i wyciągnąłem wiele
No rozumiem w pełni że takie objawy tez pewnie mogą świadczyć o głodzie alkoholowym jeśli to miałeś na myśli ale jakoś nie lubię tego nazywać w ten sposób, kojarzy mi się z jakimś menelem który atakuje ludzi czy coś ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Nie wiem jak u Ciebie z emocjami, strzelam, że jak to u osoby uzależnionej kiepsko. Dziennik uczuć jest pomocny, żeby ten kontakt odzyskać. Bardzo fajne jest też wypisywanie rzeczy, za
@programista_1k: Jak to się ma do dwunastu kroków? "Uwierzyliśmy, że Siła większa od nas samych może przywrócić nam zdrowy rozsądek. Podjęliśmy decyzję, aby powierzyć naszą wolę i nasze życie opiece Boga. Staliśmy się całkowicie gotowi, żeby Bóg usunął wszystkie te wady charakteru. Zwróciliśmy się do Niego w pokorze, aby usunął nasze