Wpis z mikrobloga

UWAGA! To jest post do plusowania dla osób, które sprzedały XTB na zwale wczoraj lub dziś, zawołam Was jak cena dojdzie do 30, od razu wręczę certyfikaty i będziecie mogli zrobić zakupy ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#gielda #xtb
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Micros: c/z jest nadal niskie, jest spory potencjał do wzrostu, szczególnie, że w perspektywie mamy dalej duża zmienność i jesień może przynieść dobre wyniki
  • Odpowiedz
@Micros: co xD, ja nie mowie, z te xtb jakos rekordowo wystrzeli ale to co napisales to gowno prawda, daj tym ludziom troche czasu i pozniej jakas okazje a znowu zrobia to samo. wiekszosc ludzi kieruje sie emocjami a nie rozsadkiem
  • Odpowiedz
@Fighter_forGlory: co xD zobacz sobie wykresy od marca, wszystko leciało, akcje, ropa itd. ponowny podobny scenariusz jest mało prawdopodobny, takiej wielkości krachu już sie nie spodziewajmy.

jak ktoś w-----e oszczednosci / lokate to potem po prostu juz nie bedzie mial nawet czym grac.

podziwiam ludzi, co mają twój tok rozumowanie xD

moje analizy: kolejny q3 gorszy od q2, a q4 gorszy od q3. równia pochyła, tendencja spadkowa.
  • Odpowiedz
@Fighter_forGlory: widze wykopkowy naganiacz xD

1. na xtb nic nie straciłem, zrealizowałem zysk trzycyfrowy xD
2. nigdzie nie psiałem, że jestem jakimś studentem medycyny, no ale urojenia wykopków to norma, bo widze to już jakiś kolejny post odnośnie mojego wykształcenia xD
  • Odpowiedz
@Micros: Ale widać z was jakie są giełdowe asy. Skąd wiecie jak bardzo jest kreatywna księgowość xtb, dzisiaj zwala na rynkach, covid nadciąga, wybory nadciągają, pokolenie robić hooda ma słabe ręce, następna wyprzedaż będzie epicka mordeczki. A xtb hmm, wypłaci rekordowa dywidendę w tym marazmie covidovym. Ja zrealizowałem wczoraj 5 cyfrowy zysk na xtb...
  • Odpowiedz
@Micros: Chłopie rok się nie skończył, przy tej wycenie jest dywidenda 10% czyli koło 1,80 przy przeznaczeniu 75% zysku a gdzie q3 i q4. Pokaz mi spółkę która wypłaca 10% dywidendę w stosunku do kursu, samo to powinno dać do myślenia wypokowym inwestorom, skoro na wycenach widać, ze się nie znają. W marcu ten papier będzie kosztował minimum 50zl, bez względu na to jaka zmienność będzie w q3 i q4
  • Odpowiedz
@Eriksen: Raczej 30 zł już nie będzie.

Ogólnie jeśli podczas tego zjazdu na GPW ktoś zainwestował 10k i zarobił 100% to realizujcie zyski i 10k wypłaćcie a za pozostałą kasę grajcie/inwestujcie dalej. Jest wiele akcji przewartościowanych. Więc realizacja zysków jest wskazana.

Długookresowo wychodźcie ze spółek skarbu państwa. Spekulacyjnie można trochę zarobić, Choć teraz bym nie wchodził spekulacyjnie tylko poczekał aż będzie większy zjazd. OFE ostatnio było na ogromnych zakupach więc
  • Odpowiedz