Wpis z mikrobloga

@latarnikpolityczny: Możliwe ale i tak mam nadzieję, że się zaskoczymy i to pozytywnie. Dla nich ta gra to kura znosząca złote jaja więc nie mogą sobie pozwolić aby jakieś przegrywy latały z ESP i AB odstraszając graczy. W każdym razie ważne, że widzą problem i nie pozostawiają tego od tak. Osobiście mam nadzieje na anty cheat działający w Ring 0.
@DoggoCS: Gdzies na YT ogladałem jak cziter z WH i aimbotem #!$%@?ł milion fragów przez sciany etc i na otwartym mikrofonie po wygranym meczu rozmawiał ze specami i mowił ze #!$%@? tak od pół roku.

Pewnie raportów na niego poszło w tysiące przez ten czas. Jak masz pełną wersję to nie ruszają. Co z tego ze odstraszy gracza FTP skoro sam zapłacił. Te komunikaty to pozorowane działanie.
@whst: Ale on ma racje. Jest ilość reportów gdzie po przekroczeniu dostaje się Shadow Bana. Wtedy nie można odłączać kont w profilu a przy próbie szukania meczu dochodzi do pingu 300 i tak możesz sobie czekać w nieskończoność. Takie konta są ręcznie sprawdzane przez IW. Z ciekawszych rzeczy to gra ma system, który wykonuje screenshot gry przy zgłoszeniu. Widać wtedy na przykład ESP.
@DoggoCS: Takie coś było w cod1. Punkbuster robił screeny, które później można było zobaczyć na serwerze. Ale już wtedy były czity, które na czas screena wyłączały się