Wpis z mikrobloga

Waga: 146,4
Wzrost 170cm
Czy dieta 800 kcal (same prawie warzywa do zapchania się + coś co ma z 500 kalori żeby dołożyć) przez 3 miesiące ma sens? Obliczyłem że dałbym radę tak schudnąć około 40kg. Załóżmy że bym przetrwał taką dietę i wtedy ważyłbym około 100kg i mógłbym już przejść na normalną dietę. Zależy mi na szybkim efekcie bo szybko się demotywuje i brzydze już sobą. A to mi da mega motywację że za 3 miesiące mogę ważyć już 100kg... co sadzicie? Będe codziennie zamieszczal efekty i założe tag, chcielibyscie? #dieta #niebieskiepaski #rozowepaski #mikrokoksy #odchudzanie
  • 122
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@littlepieceofheaven: Jak cię stać to weź sobie dietę pudełkową (skoro tyle jesz to wydajesz miesięcznie na pewno więcej niż kosztuje dieta). Oni wyliczą Ci ile kalorii potrzebujesz żeby chudnąć. Pamiętaj też, że jak za szybko schudniesz to zostanie ci skóra. Ja w rok w ten sposób zrzuciłem z 140kg 178cm wzrostu do 96kg :)
  • Odpowiedz
@littlepieceofheaven: przytyles az tyle na gównianej diecie czy "jadłeś normalnie"? 150kg przy 170cm wzrostu ile byś nie jadł to nie jest normalne. 100kg jeszcze rozumiem ale aż tyle? Udaj się do dietetyka, trenera z odpowiednimi badaniami krwi bo coś mi tu śmierdzi
  • Odpowiedz
@littlepieceofheaven: przy 175cm wzrostu ważyłem 90kg i nie chudlem trzymając michę jak mnich (2000kcal), 10000 kroków dziennie i treningi co drugi dzień. W końcu poszedłem do dietetyka i okazało się, że jest to problem natury zdrowotnej. Na odpowiednich lekach wszystko wróciło do normy. Schodząc z takiej wagi wystarczy, jak przestaniesz chociażby słodzić herbatę czy zjesz jedna kanapkę mniej. Zwykle spacery wystarczą na początek o ile jesteś względnie zdrowy
  • Odpowiedz
@littlepieceofheaven: Taka prawda: jeśli jesteś z większego miasta to spróbuj diety pudelkowej. 800 kcal to dla Ciebie nic, jeśli normalnie na śniadanie wciągasz mullermilch, który jest dosłownie mlekiem pół na pół z cukrem. Ogarnij jakikolwiek internetowy kalkulator zapotrzebowania energetycznego i ciachnij z wyniku 20%. Pij dużo wody (wody, nie coli, soków, herbaty z cukrem itd), ruszaj się jakkolwiek - nawet 5k kroków dziennie zrobi ogromną różnicę. Im ostrzejszy reżim sobie
  • Odpowiedz
@littlepieceofheaven: Ile bys nie obcinał to pamiętaj, lepiej zawsze wiecej zjeść i dołozyć aktywność niż zrezygnować z aktywnosci i katować się głodówką.

2kcal spokojnie na początek bym proponował. Jeśli uważasz, że stać Cię zejść niżej to 1500-1800 spokojnie ogarniesz sobie dietke, że i dobrze pojesz i niczego Ci nie zabraknie.

Jak dla mnie absolutna podstawa to liczenie kalorii. Nie chodzi nawet o pilnowanie diety itp.
Po prostu jak pilnujesz kalorii to masz wiekszą świadomość. Robiąc zakupy czy bedąc po posiłku i przyjdzie Ci chęć na coś od razu sobie uświdomisz ile to ma kalorii i na co Ci coś takiego skoro jestes najedzony i dasz sobie rade
  • Odpowiedz
  • 0
@littlepieceofheaven Ja wiem, że dietetyk to sporo kasy itd ale ty na prawdę potrzebujesz pomocy. Niestety przy takiej wadze należy Cię dokładnie zbadać. Dieta, która opisałeś nie jest skuteczna nawet przy mojej wadze ( 65kg). Nie należy schodzić poniżej swojego ppm. Na oko u cb to około 2,8k kcal. Walcz o zdrową wagę ale z głową.
  • Odpowiedz
@littlepieceofheaven: 40kg w 3 miesiące? 40kg x 9000kcal = 360000 kcal do spalenia, 3 miesiące to 90 dni. Daje to 4000kcal deficytu na dzien. Twoje naturalne zapotrzebowanie to prawdopdovnie coś koło 2500kcal. Wiec brakuje ci 1500kcal. Jak chcesz jeść 800kcal na dzien to wtedy licznik wskakuje na 2300kcal. Godzina joggingu to jakies 600kcal plus eksplozja kolan, ale widzę ze jesteś zmotywowany. Wiec da się jak będziesz jadł 800kcal na dzien
  • Odpowiedz