Wpis z mikrobloga

Waga: 146,4
Wzrost 170cm
Czy dieta 800 kcal (same prawie warzywa do zapchania się + coś co ma z 500 kalori żeby dołożyć) przez 3 miesiące ma sens? Obliczyłem że dałbym radę tak schudnąć około 40kg. Załóżmy że bym przetrwał taką dietę i wtedy ważyłbym około 100kg i mógłbym już przejść na normalną dietę. Zależy mi na szybkim efekcie bo szybko się demotywuje i brzydze już sobą. A to mi da mega motywację że za 3 miesiące mogę ważyć już 100kg... co sadzicie? Będe codziennie zamieszczal efekty i założe tag, chcielibyscie? #dieta #niebieskiepaski #rozowepaski #mikrokoksy #odchudzanie
  • 122
@littlepieceofheaven: jeśli do tego mądrze podejdziesz to można w ten sposób schudnąć.musisz tylko cały czas liczyć kalorie i jeśli będziesz tego dnia ćwiczył to zjedz coś więcej. Polecam MyFitnesPal do liczenia kalorii. Warto wykupić abonament. Moja żonka jest właśnie na diecie 800 kcal i waga spada całkiem ładnie.
@littlepieceofheaven: wytrzymasz tydzień i stwierdzisz ze #!$%@?

albo będziesz się trzymał tego przez 5 dni w tygodniu a w weekend zjesz tyle że jeszcze przytyjesz

dieta wymaga cierpliwości, przyjmij takie kalorie żeby chudnąć mniej więcej 1% tygodniowo (ale nie martw się jak w danym tygodniu tyle nie schudniesz bo tydzień to bardzo mała skala, bardziej licz na 4% w skali miesiąca)

nie wyobrażaj sobie jak będziesz wyglądać za 3 miesiące jak
@littlepieceofheaven: Pomyśl sobie jak by wyglądała jedna opcja a jak druga. Gdybyś jadł 800 kcal i to jeszcze same warzywa to pewnie za jakiś max tydzień rzucisz sie na żarcie bo nie będziesz mógł wytrzymać. A jak zrobisz normalny deficyt np. 1500 albo jakieś 1800 kcal plus ewentualnie zaczniesz ćwiczyć ( chociaż na samym deficycie już będzie waga schodzić więc to już zależy od ciebie czy ci sie chce dokładać jeszcze