Wpis z mikrobloga

Chyba nawet na wykopie nie ma dzbana, który by się pluł przeciwko temu.

@inozytol: A znalazłoby się paru. Nie takie głupoty widziałem tu już.

Przeczytaj proszę też całość mojej wypowiedzi - co z tego, że podniosą kwotę, skoro w takich miejscach praktycznie nigdy nie stoją, bo są rozliczani z ilości jeleni złapanych, a nie z tego jak wpłynęli na bezpieczeństwo.
są rozliczani z ilości jeleni złapanych

@GaiusBaltar: To znalazłbym im duuuuużo zajęcia.

Są miejsca, gdzie notorycznie łamane są przepisy. Codziennie jadę do pracy autem (przez obecnie okrojone kursy autobusowe) i są skrzyżowania, gdzie ciężko skręcić w lewo, bo robactwo jadące prosto musi zablokować skrzyżowanie. Z lewej strony mojej jazdy, reszta cwaniaków z pasa do jazdy na wprost skręca w lewo i też blokuje skrzyżowanie. Codziennie, notorycznie, o każdej godzinie, gdy jest
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@GaiusBaltar: dokładnie. W TVN dziś też była nagonka na typów co ścigają się o 2 w nocy na pustych ulicach i twierdzili że oni stwarzają potężne zagrożenie xD dla kogo , chyba dla przechodzącego jeża albo mitycznej baby z dzieckiem o 3 w nocy na zadupiu. I oczywiście padł tekst że mają się przenieść na tory. No jasne tylko gdzie te tory są. Oprócz tor Poznań i Silesia ring gdzie nie
O... czyli zaczyna się urabianie gruntu pod nowe kwoty mandatów.

@GaiusBaltar: paradoksalnie* może to znacznie ograniczyć wpływy z nich i samo łamanie przepisów.
Jak ktoś siedzi sporo za granicą, w takiej Szwajcarii chociażby to sam widzę jak nawet w Polsce jeździ dużo wolniej w zabudowanym.
Jakby w PL za 70kmh na 50 się dostawało z tysiaka albo dwa to wszyscy potulnie by jeździli zgodnie z tym co na znakach.
Pomijam to,
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Siman: właśnie oto chodzi że nie ścigają się w centrum miasta tylko szukają dróg na zadupiach np droga dojazdowa do magazynów poczty. Oczywiście nie wszyscy ale tłumacze ci,że są też ogarnięci którzy nie chcą #!$%@?ć w centrum