Aktywne Wpisy
pomozwsprawie +120
czz17 0
#mecz #pilkanozna
Oglądałem właśnie kompilacje najlepszych momentów piłkarskich, goli z lat 2000-2010. Czemu wtedy było dużo więcej swobody, w czasie ważnych meczów masa tricków, dryblingu, sztuczek itd? Teraz wszyscy robią tylko i wyłącznie proste podania, proste strzały, zero sztuczek, widowiskowych zwodów, ciekawych tricków na meczu, taka sama sucha gra, minimalizm. Zastanawialiście się kiedyś nad tym, czemu tak jest?
Oglądałem właśnie kompilacje najlepszych momentów piłkarskich, goli z lat 2000-2010. Czemu wtedy było dużo więcej swobody, w czasie ważnych meczów masa tricków, dryblingu, sztuczek itd? Teraz wszyscy robią tylko i wyłącznie proste podania, proste strzały, zero sztuczek, widowiskowych zwodów, ciekawych tricków na meczu, taka sama sucha gra, minimalizm. Zastanawialiście się kiedyś nad tym, czemu tak jest?

Mirki, mam zagwozdkę.
1. Co poleciacie na start, żeby zaczerpnąć wiedzy z Azure? Robiłem różne szkolenia Microsoftowe, jednak nic chmurowego. Myślicie, że warto sobie przerobić ścieżkę i podejść do egzaminu AZ-900?
2. Planuję zrobić home laba do virtuailzacji. I tu mam kilka kolejnych pytań, bo jestem dość zielony:
- Polecacie iść w vmware? Jakie są alternatywy i co teraz króluje na rynku?
- Z jakich źródeł korzystacie (ksiązki, yt, bogi)?
- Od strony hardware iść w jakieś używane serwery stylu r710 czy coś innego?
Komentarz usunięty przez autora
Ad 2) - HyperV też możesz postawić, coraz częściej się spotyka. Cokolwiek nie kupisz, upewnij się że to jest taki sam procesor w środku - łącznie ze steppingiem.
Masz na myśli, żeby się nie naciąć na jakiegoś Janusza, który zmienił xeona na słabszego? Dwie ostatnie firmy w których pracowałem miały vmware, stąd była moja sugestia. Hyper-V znam w zadowalającym stopniu, ale wydawało mi się, że jednak jest to nisza na rynku. Dzięki za propozycję ;)
Myślałem też o Proxmoxie, bo sporo osób o nim pisze, ale nie widzę go za bardzo w ofertach pracy. Patrząc na to wydaje mi się, że nie jest to zbyt popularne rozwiązanie...