Aktywne Wpisy
dawig123 0
Szukam do swojej małej działalności pracownika - działalność w Katowicach, praca to obsługa klienta. Jedyne wymagania to Angielski B2, niemiecki B2, prawo jazdy, podstawy komputera wiadomo i tyle, doświadczenie niewymagane - ile byście takiemu pracownikowi zaoferowali? Wiem, że za minimalną nie ma szans przez niemiecki ale UoP i 5200-5500 brutto będzie ok myślicie?
#katowice #pracbaza #korposwiat #praca #niemiecki
#katowice #pracbaza #korposwiat #praca #niemiecki

Mirkosoft +30

Mirki, mam zagwozdkę.
1. Co poleciacie na start, żeby zaczerpnąć wiedzy z Azure? Robiłem różne szkolenia Microsoftowe, jednak nic chmurowego. Myślicie, że warto sobie przerobić ścieżkę i podejść do egzaminu AZ-900?
2. Planuję zrobić home laba do virtuailzacji. I tu mam kilka kolejnych pytań, bo jestem dość zielony:
- Polecacie iść w vmware? Jakie są alternatywy i co teraz króluje na rynku?
- Z jakich źródeł korzystacie (ksiązki, yt, bogi)?
- Od strony hardware iść w jakieś używane serwery stylu r710 czy coś innego?
Komentarz usunięty przez autora
Ad 2) - HyperV też możesz postawić, coraz częściej się spotyka. Cokolwiek nie kupisz, upewnij się że to jest taki sam procesor w środku - łącznie ze steppingiem.
Masz na myśli, żeby się nie naciąć na jakiegoś Janusza, który zmienił xeona na słabszego? Dwie ostatnie firmy w których pracowałem miały vmware, stąd była moja sugestia. Hyper-V znam w zadowalającym stopniu, ale wydawało mi się, że jednak jest to nisza na rynku. Dzięki za propozycję ;)
Myślałem też o Proxmoxie, bo sporo osób o nim pisze, ale nie widzę go za bardzo w ofertach pracy. Patrząc na to wydaje mi się, że nie jest to zbyt popularne rozwiązanie...